19:58 04.11.2020

Дітям померлих від коронавірусу медиків дадуть можливість здобувати вищу освіту на пільгових умовах

1 хв читати
Дітям померлих від коронавірусу медиків дадуть можливість здобувати вищу освіту на пільгових умовах

В.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявляє, що дітям медичних працівників, які померли від коронавірусної інфекції Covid-19 при виконанні професійних обов'язків, нададуть можливість здобувати вищу освіту на пільгових умовах.

"Держава всіляко намагається підтримувати наших медичних працівників. І в цей складний кризовий для всіх час ми повинні піклуватися про дітей медиків, які померли від коронавірусу при виконанні професійних обов'язків. Міністерство освіти і науки підтримує ініціативу президента України Володимира Зеленського про надання можливості таким дітям здобути вищу і професійну передвищу освіту на пільгових умовах", - написав Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

За його словами, після прийняття парламентом президентського законопроекту, згідно з яким діти померлих від коронавірусу медиків матимуть спеціальні умови вступу (як і діти загиблих під час бойових дій на Донбасі) в установи вищої та професійної освіти. Міносвіти оперативно внесе зміни в умови прийому на 2021 рік.

"Державна підтримка передбачатиме повну або часткову оплату навчання за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, надання пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти, соціальну стипендію, безкоштовне проживання в гуртожитку (інтернаті)", - додав Шкарлет.

Джерело: https://t.me/SerhiyShkarlet/46

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА