21:11 04.11.2020

САП оскаржить рішення ВАКС про закриття кримінального провадження проти заступника голови Бердянської філії АМПУ

2 хв читати
САП оскаржить рішення ВАКС про закриття кримінального провадження проти заступника голови Бердянської філії АМПУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) готує касаційну скаргу на рішення Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про припинення кримінального провадження проти заступника начальника Бердянської філії ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) у справі про заподіяння державі збитків на 2,5 млн грн.

Також буде оскаржено постанову Апеляційної палати ВАКС за зазначеним судовим рішенням, повідомляє прес-служба САП у соцмережі Facebook.

"Так, своїм рішенням ВАКС і Апеляційна палата ВАКС закрили кримінальне провадження на підставі завершення термінів досудового слідства. Не погоджуючись із цим рішенням судів, САП оскаржить їх у Верховному Суді", - зазначається в повідомленні.

20 лютого 2020 року заступнику начальника Бердянської філії АМПУ було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 (скоєння злочину групою осіб за попередньою змовою, зловживання владою або службовим становищем, службова підробка) Кримінального кодексу України. В рамках тієї самої справи було повідомлено про підозру інженеру Бердянської філії АМПУ і колишній керівниці комерційної компанії, 19 лютого - начальникові Бердянської філії АМПУ.

За даними САП, ці особи протягом 2018 року - початку 2019 року організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично не поставлене обладнання. Внаслідок цього інтересам держави завдано збитків на суму майже 2,5 млн грн, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА