07:22 05.11.2020

Поліція Нью-Йорка заарештувала понад 20 учасників акцій протесту

1 хв читати
Поліція Нью-Йорка заарештувала понад 20 учасників акцій протесту

Понад 20 людей були заарештовані поліцією після того, як кілька демонстрантів влаштували підпали і вступили в зіткнення зі співробітниками правоохоронних органів.

"Ми високо цінуємо важливість свободи слова. Нашим головним пріоритетом завжди буде безпека. Ми заарештували понад 20 осіб, які намагалися захопити мирний протест, розпалюючи багаття, кидаючи сміття і яйця на Мангеттені", - повідомляється в Twitter поліцейського департаменту Нью-Йорка.

В акаунті поліції також розміщені фото ножів і електрошокера, які були конфісковані під час протестів.

"Використання зброї для мирних протестів неприпустимо. Нині ми працюємо над деескалацією ситуації. Будь-хто, кого зловлять зі зброєю, буде арештований", - попередили поліцейські.

Раніше в середу кілька сотень демонстрантів вийшли на вулиці Мангеттена, щоб підтримати акцію "Підрахуй кожен голос", що вимагає підрахунку всіх голосів на виборах президента США.

Люди марширували 5-ю авеню "в честь справедливості, чесності і демократії".

Мітинг проходив мирно, але приблизно через годину з'явилися повідомлення про заворушення та сутички з поліцією.

Демонстрації також відбулись і в інших містах США. Протестувальники зібралися в середу ввечері в Портленді (штат Орегон), Філадельфії (штат Пенсильванія) і Чикаго (штат Іллінойс). Повідомляється, що в Портленді були заарештовані кілька людей.

За даними ЗМІ, більше 500 протестувальників були арештовані в Міннеаполісі (штат Міннесота).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА