07:39 05.11.2020

Українські агровиробники отримали нові можливості для експорту в Узбекистан

2 хв читати
Українські агровиробники отримали нові можливості для експорту в Узбекистан

Рада експортерів та інвесторів при Міністерстві закордонних справ України провела відеоконференцію за участю української та узбецької сторін з метою ознайомити українських експортерів з можливостями розвитку свого бізнесу в Узбекистані через біржові механізми, повідомила прес-служба МЗС.

"В умовах нестабільності традиційних ланцюжків торгівлі, викликаних COVID-19, Україна готова стати надійним контрибутором продовольчої безпеки в Узбекистані та інших країнах Азії", - сказав заступник міністра МЗС Дмитро Сеник.

Він переконаний, що встановлення прямих зв'язків між українськими агровиробниками і представниками Узбецької республіканської товарно-сировинної біржі - це крок до довгострокового взаємовигідного співробітництва і насичення узбецького ринку якісною та конкурентною українською продукцією.

Представники Узбецької республіканської товарно-сировинної біржі повідомили, що українські компанії можуть скористатися новими преференціями для участі в біржових торгах в Узбекистані. Зокрема, для нерезидентів-продавців борошна, масла, цукру і пшениці спрощується процес акредитації - зараз необхідно надавати тільки заяву-акцепт. Вводиться також участь у торгах без заставного забезпечення. Раніше застава становила до 10% від суми угоди. Нові правила діятимуть до квітня 2021 року.

Учасники обговорили інші нововведення в біржових відносинах в Узбекистані. Зокрема, Державний митний комітет Узбекистану забезпечуватиме розрахунки митних платежів за угодами, укладеними через закордонні торговельні майданчики біржі, виходячи з цін, зазначених в угодах. Крім того, оператор залізничної мережі АТ "Узбекистон Темір йуллари" здійснюватиме перевезення згаданих товарів за укладеними через біржу угодами із зарубіжними партнерами з використанням внутрішніх тарифів на залізничні перевезення.

"Новий порядок участі в торгах на біржі відкриває для українських агровиробників нові можливості для експорту в Узбекистан", - зазначив Сеник.

Джерело: https://mfa.gov.ua/news/dmitro-senik-ukrayinski-agrovirobniki-otrimali-novi-mozhlivosti-dlya-eksportu-v-uzbekistan

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА