09:19 05.11.2020

Іран готовий взяти на себе повноту відповідальності за збиття літака "МАУ" - Єнін

1 хв читати
Іран готовий взяти на себе повноту відповідальності за збиття літака "МАУ" - Єнін

Іран готовий взяти на себе повноту відповідальності за збиття літака Boeing 737-800 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", повідомила прес-служба міністерства закордонних справ України.

"Позитивні зрушення під час переговорів у Тегерані підтверджують готовність Ірану взяти на себе всю повноту відповідальності за збиття українського літака, а також про наявність політичної волі іранського керівництва до остаточного і справедливого врегулювання пов'язаних із цим питань", - наголосив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін на зустрічі з послом Ірану в Україні Манучехрою Мораді.

Заступник міністра також наголосив на важливості неупередженого і прозорого розслідування всіх обставин авіакатастрофи рейсу PS752. Відкритість іранської сторони допоможе забезпечити необхідний рівень міжнародної довіри до результатів технічного і кримінального розслідування, які Іран має намір представити найближчим часом.

Посол Ірану запевнив у готовності до якнайшвидшого і взаємоприйнятного вирішення питань в ході наступного раунду переговорів, які відбудуться в кінці листопада - на початку грудня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА