16:45 05.11.2020

ВАКС закрив "справу Труханова" про недостовірне декларування згідно з рішенням КС

2 хв читати
ВАКС закрив "справу Труханова" про недостовірне декларування згідно з рішенням КС

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) закрив кримінальну справу за обвинуваченням мера Одеси Геннадія Труханова в недостовірному декларуванні, оскільки Конституційний Суд визнав неконституційною кримінальну відповідальність за такі дії, повідомили агентству в прес-службі ВАКС.

"Сьогодні ВАКС змушений був закрити справу про недостовірне декларування мером Одеси. Справу закрито у зв'язку з рішенням КС про визнання неконституційною ст. 366-1 КК", - сказали у ВАКС.

Як повідомлялося, 14 квітня міському голові Одеси Геннадію Труханову повідомили про підозру у внесенні недостовірної інформації до електронної декларації за 2017 рік (ст. 366-1 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, мер Одеси не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою посадовець протягом 2017 року був пов'язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов'язки. З цією особою підозрюваний перебував в офіційному шлюбі з 1985 до 1997 року, має двох спільних дітей, одна з яких народилася у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу", - повідомила прес-служба НАБУ.

У бюро поінформували, що мер Одеси не задекларував: квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки в низці суб'єктів господарювання, відсотки за вкладами в банках.

"Загалом до декларації 2017 року посадовець не вніс статки на загальну суму 16,2 млн грн. Розмір незадекларованих статків визначено на підставі експертиз, проведених у рамках досудового розслідування", - йшлося в повідомленні.

У НАБУ нагадали, що це - друга підозра одеському міському голові в скоєнні злочину, кваліфікованого за ст. 366-1 КК України. У березні 2019 року йому інкримінували внесення недостовірних відомостей до електронних декларацій за 2015-2016 роки.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали в березні 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА