20:39 05.11.2020

Влада Ефіопії почала військову операцію проти опозиційної партії

1 хв читати
Влада Ефіопії почала військову операцію проти опозиційної партії

Ефіопія почала військову операцію проти опозиційної партії "Народний фронт визволення Тиграй" (НФВТ), яка контролює однойменний регіон, йдеться в заяві влади, поширеній в четвер.

"Федеральний уряд використовував всі засоби, щоб уникнути військової операції проти "Народного фронту визволення Тиграй". Але війні не можна запобігти тільки рішенням і доброю волею однієї сторони, а лише обопільним вибором мирно співіснувати. Атаки сьогодні вранці перетнули останню червону риску, і федеральний уряд змушений почати військову операцію", - йдеться в заяві офісу прем'єр-міністра, поширеній в соціальних мережах.

Влада Ефіопії повідомила, що НФВТ 4 листопада атакував військову базу в районі Тиграй і спробував її пограбувати. Федеральній владі також не сподобалося, що текстильна компанія в Тиграй виробляла військовий одяг, схожий на форму еритрейської армії, щоб звинуватити уряд Еритреї в агресивних діях проти жителів регіону.

"Народний фронт визволення Тиграй" пішов в опозицію після приходу до влади чинного прем'єр-міністра Ефіопії Абія Ахмеда Алі. Партія вимагає від федеральної влади не втручатися в справи регіону та у вересні 2020 року навіть провела місцеві вибори. Уряд Ефіопії оголосив їх незаконними.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА