21:13 05.11.2020

Аваков оплатив чартерний рейс для доставки Марківа з Італії в Україну за власні кошти

2 хв читати
Аваков оплатив чартерний рейс для доставки Марківа з Італії в Україну за власні кошти

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков витратив 836 тис.грн на оплату послуг з оренди приватного літака для доставки в Україну з Італії українського гвардійця Віталія Марківа, якого напередодні повністю виправдав італійський апеляційний суд Мілана, повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив Національне агентство з попередження корупції (НАЗК), що 5 листопада 2020р здійснив витрати в сумі 836 244, 50 грн ... Необхідність використання чартерного літака була обумовлена складним епідемічним станом в регіоні Ломбардія, введенням комендантської години, локауту і загрозою можливого закриття регулярних авіаційних рейсів між Україною та Італією", - написав Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер увечері.

За словами заступника глави МВС, саме тому Аваков прийняв рішення оплатити чартерний рейс власним коштом, передбачені в його декларації.

Як повідомлялося, 3 листопада Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі Віталія Марківа.

4 листопада Марків повертається з представниками української делегації в Україну.

Нацгвардієць Марків, який має подвійне громадянство України і Італії, був затриманий в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області в травні 2014 року.

У 2014 році кримінальну справу за фактом подій, при яких загинув Рокеллі, було відкрито Службою безпеки України, розслідування було призупинено на час проведення бойових дій. У листопаді 2019 року справу було передано для розслідування в МВС України.

Прокуратура Павії просила засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі. Згідно аргументам сторони обвинувачення, старший сержант Нацгвардії України Марків не здійснював вбивства, але інформував керівництво НГУ про рух цивільних осіб у фабрики Zeus Ceramica, а ті, в свою чергу, контактували з військовими Збройних сил України, які, за твердженням прокуратури, з мінометів відкрили вогонь по групі іноземних журналістів.

12 липня 2019 року італійський суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, визнавши його винним у сприянні умисного вбивства італійського фотокореспондента Роккеллі в 2014 році. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що рішення італійського суду було оскаржене.

Джерело: https://www.facebook.com/100002305693349/posts/3452972651456224/?d=n

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА