09:05 06.11.2020

"Феофанія" приймає хворих на COVID-19 з 10 вересня 2020 року відповідно до указу Зеленського

2 хв читати
"Феофанія" приймає хворих на COVID-19 з 10 вересня 2020 року відповідно до указу Зеленського

Клінічна лікарня "Феофанія" Державного управління справами приймає хворих на COVID-19 з 10 вересня 2020 року відповідно до указу президента України Володимира Зеленського, зазначає заступник керівника Офісу президента України Юлія Соколовська.

"З ініціативи президента України вона була включена до Переліку державних закладів охорони здоров'я, що надають стаціонарну медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, викликану коронавірусом SARS-CoV-2, наказом Міністерства охорони здоров'я України від №2081, який є у вільному доступі", - сказала вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Соколовська зазначила, що для забезпечення надання медичної допомоги хворим на COVID-19 перепрофільований окремий корпус "Феофанії", матеріально-технічне забезпечення якого відповідає рекомендаціям МОЗ України.

"Для надання медичної допомоги госпіталізуються хворі з важким і вкрай-важким перебігом захворювання. Медичний персонал пройшов навчання і отримав відповідну кваліфікацію в наданні допомоги таким хворим", - зазначила вона.

Заступник голови ОП звернула увагу, що, незважаючи на посилену увагу до боротьби з вірусом COVID-19 і лікування інфекційних хворих, не можна забувати про людей, які потребують невідкладної медичної допомоги, тому важливо забезпечити доступність і своєчасність надання медичної допомоги пацієнтам з іншими захворюваннями в гострій стадії розвитку.

Соколовська також наголосила, що для розширення можливостей госпіталізації пацієнтів з COVID-19 президент України разом із Кабінетом міністрів вживають відповідних заходів, зокрема залучення закладів охорони здоров'я Державного управління справами для збільшення ліжкового фонду.

"З цією метою розглядалася ініціатива Державного управління справами з розгортання на базі Державного підприємства "Санаторій "Конча-Заспа" тимчасового протиковідного госпіталю. Однак площі, які плануються до перепрофілювання, повинні відповідати певним критеріям для надання медичної допомоги інфекційним хворим, бути придатними для логістики таких пацієнтів і пристосованими для їх потреб. Можливість ефективного облаштування там ліжок, підключених до кисню, опрацьовується фахівцями МОЗ. Поряд з цією пропозицією розглядаються інші об'єкти, придатні для проведення в них лікування", - розповіла вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА