09:21 06.11.2020

Води для людей, які проживають в Криму, вистачає - Єрмак

2 хв читати
Води для людей, які проживають в Криму, вистачає - Єрмак

Для людей, що живуть на території тимчасово окупованого Росією Криму і їх потреб води вистачає, зазначає керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

В інтерв'ю програмі "VIP з Наталією Мосейчук" на телеканалі "1 + 1", відповідаючи на питання про те, чи буде "кримська війна за воду", Єрмак сказав: "Знаєте, нас лякають війною з 2014 року. Ні, її не буде . Я вважаю, що це така маніпуляція, яка існує в суспільстві. І давайте говорити відверто, що сьогодні води для людей, які проживають в Криму, вистачає".

Представники української влади вже неодноразово заявляли, що Україна не буде поставляти воду до Криму до його повної деокупації, і жодні переговори з РФ на цю тему не ведуться.

Зокрема, 23 жовтня віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що потреби окупованого РФ Криму з точки зору забезпечення водою населення можуть повністю гарантуватися власними силами півострова.

"Жодної поставки води в Крим з боку України, до повної деокупації, не буде. Жодних переговорів на цю тему ми не ведемо ні офіційно, ні неофіційно, ніяк", - сказав Резніков на Спеціальному київському безпековому форумі.

Він пояснив, що обсяги споживання води в Криму збільшилися через мілітаризацію Росією півострова, збільшення витрат на військові потреби, завезення додаткового населення з материкової Росії. Резніков наголосив, що відповідальність за всі гуманітарні потреби несе держава-окупант.

"Тому питання і розповіді з боку РФ про те, що щось там не вирішується, і це повинна вирішувати українська сторона, є нікчемними. На сьогодні вони несуть відповідальність за забезпечення будь-якої гуманітарної потреби, зокрема водопостачання", - резюмував віце -прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА