14:48 06.11.2020

Ляшко: П'ять обласних центрів близькі до переходу у "червону" зону

2 хв читати
Ляшко: П'ять обласних центрів близькі до переходу у "червону" зону

П'ять обласних центрів, зокрема Тернопіль, Сєвєродонецьк, Вінниця, Київ і Херсон, близькі до переходу в "червону" зону, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко під час прес-брифінгу за результатами засідання Держкомісії з ТЕБ та НС у п'ятницю.

За словами заступника міністра, зазначені облцентри перейдуть у "червону" зону карантинних обмежень уже наступного тижня, якщо в них збережеться поточна динаміка захворюваності.

Крім цього, Ляшко зазначив, що на всій території України, крім територій із "червоним" рівнем епіднебезпеки встановлено "помаранчевий" рівень.

"Буде заборонено проведення масових заходів більше ніж 20 осіб, перевезення громадським транспортом понад посадкових місць, торгівлі з кількістю відвідувачів більше ніж один на 10 кв. м. Ресторани і кафе можуть працювати тільки на винос і з наповненістю не більше ніж 50%. Заборона на проведення дискотек і роботи нічних клубів. Обмеження на планові госпіталізації. Заборонено виїзд дітей на оздоровлення та відпочинок, а також відвідування закладів соцзахисту", - сказав він.

"До "червоного" рівня додатково віднесено 198 адміністративних одиниць із 23 областей, що на 86 більше ніж попереднього тижня. Зокрема, всі 28 адміністративних одиниць Житомирської області та 31 адміністративна одиниця Полтавської області віднесені до "червоного" рівня у зв'язку з тим, що у них п'ять днів поспіль завантаженість ліжок перевищує 75%. Також до "червоного" рівня додали два обласних центри - Краматорськ і Запоріжжя", - додав Ляшко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА