19:13 06.11.2020

Зеленський та іноземні дипломати відвідали КПВВ "Щастя"

2 хв читати
Зеленський та іноземні дипломати відвідали КПВВ "Щастя"

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю разом із представниками дипломатичних місій оглянув новий контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) "Щастя", який розпочне роботу 10 листопада.

Як повідомила прес-служба глави держави, Зеленський також відвідав відділення Ощадбанку, пошту та Центр надання адміністративних послуг, розташованих у КПВВ "Щастя".

Президент зазначив, що на КПВВ передбачені всі умови і для пішохідного переходу, і для проїзду автомобілів.

"Є окрема смуга для гуманітарних вантажів. Це також дуже важливо", - наголосив глава держави.

За його словами, відповідно до домовленостей, досягнутих у рамках переговорів у Нормандському і Мінському форматах, 10 листопада, крім КПВВ "Щастя", також буде відкрито КПВВ "Золоте".

"Для нас важливо, щоб усі побачили, яка велика робота зроблена. Щоб люди, які приїжджають з тимчасово окупованих територій, бачили, яка Україна: сучасна, асфальтована, мирна й безпечна", - зазначив Володимир Зеленський.

Президент також подякував послу Німеччини в Україні Анці Фельдгузен, послу Франції Етьєну де Понсену, послу Канади Ларисі Галадзі, спеціальному представнику нинішнього голови ОБСЄ в Україні Гайді Грау, координатору системи ООН в Україні Оснат Лубрані, послу Швеції Тобіасу Тібергу, тимчасовому повіреному в справах США Крістіні Квін і заступнику посла Великої Британії Ніколасу Гарроксу за допомогу, надану Україні, і за те, що погодилися відвідати з ним Донбас.

Як наголошується в прес-релізі, в межах розбудови інфраструктури КПВВ "Щастя" проведено ремонт мосту через річку Сіверський Донець і завершується відновлення дорожнього покриття автотраси Н-21. Буде забезпечено автобусні перевезення до пункту пропуску. Станом на цей час робота КПВВ "Щастя" (до окремого розпорядження командування ООС) здійснюватиметься виключно в пішохідному варіанті.

Як передбачається, щоденна пропускна спроможність КПВВ "Щастя" становитиме на в'їзд/виїзд від 3 тис. до 5 тис. транспортних засобів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА