07:31 07.11.2020

Спалах АЧС зареєстровано в підсобному господарстві Новоборівського психоневрологічного інтернату в Житомирській області

1 хв читати
Спалах АЧС зареєстровано в підсобному господарстві Новоборівського психоневрологічного інтернату в Житомирській області

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів 6 листопада зафіксувала в підсобному господарстві Новоборівського психоневрологічного інтернату в с. Нова Борова Хорошевського району Житомирської області випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС), повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита.

"Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області організована група з виїздом на місце, відібрані проби і направлені до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ). При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи підтверджено діагноз африканська чума свиней (звіт про результати дослідження № 009297 м.п.м. / 20 від 05.11.2020р.)"- написав Шпита на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у п'ятницю.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 06.11 о 12.00 було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хорошевській райдержадміністрації, рішенням якої буде затверджений план з ліквідації АЧС і визначені межі епізоотичного осередку, зон захисту та спостереження.

В осередку захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА