12:41 07.11.2020

На Київщині затримали групу зловмисників, які викрали підприємця і вимагали $2 млн

2 хв читати
На Київщині затримали групу зловмисників, які викрали підприємця і вимагали $2 млн

У Київській області співробітники Національної поліції України затримали групу зловмисників, серед яких четверо громадян Казахстану та двоє жителів столичної області, що викрала й катувала підприємця.

"Про викрадення 27-річного жителя села Софіївська Борщагівка повідомила до поліції його дружина. Зловмисники викрали чоловіка зранку, біля його будинку, заштовхали в автомобіль і повезли в невідомому напрямку. На пошуки автомобіля зловмисників одразу були орієнтовані всі наряди поліції, задіяні відповідні структурні служби", - повідомляє прес-служба Нацполіції.

Як було встановлено, зловмисники вивезли потерпілого в ліс, прив'язали до дерева й катували, вимагаючи борг у $2 млн. Крім того, нападники зняли з електронного гаманця підприємця 20 тис. в іноземній валюті.

"Чоловіку вдалося врятуватися, і завдяки небайдужим людям він повернувся додому", - повідомляють правоохоронці.

За фактом викрадення людини й розбійного нападу слідчі Києво-Святошинського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 146 та ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося вийти на слід викрадачів. Двох із них, 29-річного та 49-річного чоловіків, затримали на території Київської області за підтримки спецназу.

Під час здійснення обшуків за місцях їх проживання правоохоронці виявили та вилучили велику кількість зброї різних модифікацій, боєприпаси, кастети, ножі, балаклави, рації, перуки, рукавички, мобільні телефони, банківські картки, наркотики та гроші. Також було вилучено автомобілі, якими пересувалися зловмисники.

Наразі старшому із затриманих, який уже відбував покарання за крадіжки і розбій, повідомлено про підозру у скоєних злочинах. Суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру молодшому поплічнику.

Ще чотирьом іноземцям заочно повідомлено про підозру в скоєнні цих злочинів і оголошено в розшук.

Поліцейські перевіряють затриманих чоловіків на причетність до вчинення інших злочинів на території області.

Джерело: https://www.npu.gov.ua/news/majnovi-zlochini/policziya-kijivshhini-zatrimala-ozbrojenix-napadnikiv-yaki-vikrali-privatnogo-pidprijemczya-ta-vimagali-nadumanij-borg-u-2-miljoni-dolariv/

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА