07:00 08.11.2020

Прихильники Трампа проводять демонстрації протесту в усій країні

2 хв читати
Прихильники Трампа проводять демонстрації протесту в усій країні

Прихильники президента США Дональда Трампа вийшли на вулиці в усій країні, щоб висловити протест проти підсумків президентських виборів 2020 року після того, як кандидат від Демократичної партії Джо Байден проголосив свою перемогу.

За повідомленнями ЗМІ, демонстранти, які виступають за Трампа, влаштували акції протесту в штатах Джорджія, Мічиган і Вісконсин, де Байден був або оголошений переможцем, або лідирує при підрахунку голосів.

Близько 200 демонстрантів зібралися перед будівлею Капітолію штату Джорджія в Атланті, щоб висловити протест проти результатів виборів, повідомляє Atlanta Journal-Constitution.

Серед людей у натовпі була Маржорі Тейлор Грін, обрана членом Палати представників Конгресу США.

Вона заявила, що Джорджія "не є блакитним штатом".

Грін також пообіцяла допомогти Трампу оскаржити результати виборів.

"Радикальні ліві - це партія насильства. Вони - партія ненависті. Вони - партія расизму", - сказала вона.

Тим часом інші прихильники чинного президента США зібралися в Гаррісбергу (штат Пенсильванія), щоб висловити протест проти результатів виборів.

На кадрах, знятих репортером Huffington Post, видно, як натовп закликає "зупинити крадіжку". Деякі демонстранти озброєні.

Демонстранти також зібралися в Медісоні (штат Вісконсін) і в Сейлемі (штат Орегон).

Протестувальники заявляють, що результати не є остаточними, поки не будуть завірені всі бюлетені.

Демонстранти в Лансингу (штат Мічиган), згідно кадрів, зроблених репортером Guardian, моляться разом. Вони заявили, що не вірять у поразку Трампа і не можуть довіряти результатам виборів.

Раніше в суботу провідні американські ЗМІ оголосили про перемогу Байдена, грунтуючись на результатах підрахунку голосів. Демократичний кандидат набрав понад 270 необхідних для перемоги голосів вибірників.

Водночас чинний президент Дональд Трамп збирається оскаржувати результати голосування в деяких штатах у судах.

"Ми всі знаємо, що Джо Байден шляхом підробки позиціонує себе переможцем ... У понеділок наш штаб подає в суд для того, щоб виборче законодавство було дотримано цілком і повністю, і щоб був обраний справжній переможець", - йдеться в заяві Трампа.

Підрахунок голосів триває в Джорджії, Арізоні, Пенсильванії, на Алясці і Північній Кароліні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА