07:28 08.11.2020

Європейці вітають Байдена з перемогою на президентських виборах

2 хв читати
Європейці вітають Байдена з перемогою на президентських виборах

Голова Європейського парламенту Давид Сассолі направив обраному президенту США Джо Байдену вітання в Twitter у супроводі відеозапису, висловивши найкращі побажання йому і обраній віце-президентом Камалі Гарріс.

"Світу потрібні міцні відносини між Європою та США - особливо в ці важкі часи. Ми сподіваємося на спільну роботу з боротьби з COVID-19, зміною клімату та подоланням нерівності, що зростає", - заявив у суботу глава Європарламенту.

"Сердечно вітаю Джо Байдена і Камалу Гарріс з перемогою на президентських виборах у США. ЄС і США - друзі і союзники, у наших громадян найглибші зв'язки. Я сподіваюсь на співпрацю з обраним президентом Байденом", - заявила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Привітання Джо Байдену і Камалі Гарріс. ЄС готовий до міцного трансатлантичного партнерства. COVID-19, багатосторонність, зміна клімату і міжнародна торгівля - ось деякі з проблем, які Європа хоче вирішувати разом", - написав у Twitter голова Європейської ради Шарль Мішель.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив: "Від щирого серця вітаємо обраного президента Джо Байдена і обраного віце-президента Камалу Гарріс. Рекордна явка виборців висловлює волю американського народу до змін. Великий день для США і Європи, ми з нетерпінням чекаємо можливості працювати разом із новою адміністрацією для відновлення нашого партнерства".

Президент Франції Емманюель Макрон написав в Twitter: "Американці вибрали свого президента. Поздоровлення Джо Байдену і Камалі Гарріс! Нам багато чого треба зробити, щоб відповісти на сьогоднішні виклики. Будемо діяти разом!"

Прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо зі свого боку звернувся в Twitter до Байдена: "Вітаємо з вашим обранням 46-м президентом США. На цих виборах проголосувала рекордна кількість людей. Це ілюструє динаміку американського політичного життя і демократії".

Бельгійський міністр співробітництва в галузі розвитку Меріям Китир написала в Twitter: "Мої вітання обраному президенту Джо Байдену і обраному віце-президенту Камалі Гарріс! Це важлива перемога не тільки для США, але і для всього світу. Вибір для Америки, яка більш згуртована і ангажована на міжнародному рівні заради миру, планети і процвітання".

Одним із перших в інститутах ЄС адресував вітання Байдену з перемогою на президентських виборах видатний євродепутат від бельгійських лібералів, колишній прем'єр Бельгії Гі Вергофстадт. "Гарячі привітання Джо Байдену, Камалі Гарріс і демократам з вашим вражаючим досягненням. Це похмурий день для популістів і прихильників авторитаризму у всьому світі, які черпали натхнення в прогнилій ідеології Трампа", - написав Вергофстадт в Twitter у суботу ввечері.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА