16:08 09.11.2020

За обстрілом Почесного консульства Азербайджану в Харкові можуть стояти треті країни - СБУ

2 хв читати
За обстрілом Почесного консульства Азербайджану в Харкові можуть стояти треті країни - СБУ

Управління Служби безпеки України в Харківській області розглядає версію причетності третіх країн до обстрілу будівлі Почесного консульства Азербайджану в ніч на 7 листопада з метою розгойдування ситуації в Харківській області та в Україні загалом.

"Розглядаються версії стосовно втручання "третіх" сил до розгойдування ситуації в Україні та Харківському регіоні як до елементу "гібридної війни", так і до створення комфортних умов для дипломатів "третіх" країн у їхній діяльності, пов’язаній із ситуацією в Нагірному Карабаху", - йдеться в заяві начальника облуправління СБУ, опублікованій начальником прес-центру Владиславом Абдулою на його сторінці у Facebook.

У документі зазначається, що представники вірменської та азербайджанської діаспор, які проживають на території області, не зацікавлені у створенні тут конфліктної ситуації, проте в країнах, де компактно живуть вихідці з Вірменії та Азербайджану, відбуваються такі випадки.

"Після аналізу ситуації констатуємо, що такі випадки відбуваються в країнах, де компактно проживають вихідці з Вірменії та Азербайджану, і саме медіаресурси "третіх" країн поширюють зазначену інформацію", - йдеться в заяві.

Обласне управління СБУ просить допомогти встановити причетних до нападу на Почесне консульство Азербайджанської Республіки в Харкові. "Особливо просимо звертатися людей, котрі здійснювали в’їзд на територію України через пункт пропуску "Гоптівка" 5-6 листопада 2020 року та виїзд 7 листопада 2020 року. За характерними особливостями, один із двох злочинців професійно займався боксом, кікбоксінгом або тайським боксом... Телефон для повідомлень: +38-066-697-60-92 (WhatsApp і Telegram), (057) 700-34-50. Анонімність і безпеку гарантуємо", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, в ніч на 7 листопада невідомі обстріляли вікно та вхідні двері будівлі Почесного консульства Азербайджанської Республіки в Харкові. Внаслідок події ніхто не постраждав. Поліція розпочала кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Джерело: https://www.facebook.com/VladislavAbdula/posts/1799262466905787

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА