21:09 09.11.2020

Меддопомога у зв'язку з вагітністю, пологами, онкопацієнтам збережеться - МОЗ

2 хв читати
Меддопомога у зв'язку з вагітністю, пологами, онкопацієнтам збережеться - МОЗ

Незважаючи на заборону на проведення планової госпіталізації через COVID-19 в українських клініках продовжать надавати меддопомогу в низці випадків, зокрема, у зв'язку з вагітністю, пологами, а також меддопомогу онкопацієнтам.

Як повідомляється на сайті Міністерства охорона здоров'я, обмеження діють із понеділка, 9 листопада.

Зокрема, зазначені обмеження передбачені в постанові Кабінету Міністрів №641 про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням COVID-19 від 22 липня №641.

Так, зокрема, забороняється проведення закладами охорони здоров'я планових заходів із госпіталізації, крім надання меддопомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів, меддопомоги вагітним, породіллям і новонародженим, меддопомоги в спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров'я пацієнтам з онкологічними захворюваннями.

Крім того, під заборону не потрапляє надання паліативної меддопомоги в стаціонарних умовах, термінова госпіталізація і меддопомога в разі, якщо її перенесення або відстрочення спричинить ризик для життя або здоров'я, а також планова меддопомога закладам охорони здоров'я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання ними відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

У МОЗ наголошують, що ці обмеження на надання медпослуг діють для територій, де встановлено помаранчевий рівень епідемічної небезпеки, тобто на всій території України.

Як повідомлялося, за підсумками селекторних нарад із регіонами України в понеділок заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що українські клініки з понеділка припиняють приймати пацієнтів на планові операції, приймають лише ургентних хворих і хворих на коронавірус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА