08:58 10.11.2020

Команда Байдена загрожує "юридичними заходами" за затримку з оголошенням переможця виборів

2 хв читати
Команда Байдена загрожує "юридичними заходами" за затримку з оголошенням переможця виборів

Команда перехідного періоду Джо Байдена попереджає, що вона може вдатися до "юридичних заходів", якщо Управління загальних служб США (GSA) офіційно не оголосить про перемогу Байдена на виборах, повідомляє Axios.

"Розглядається ціла низка важелів, і всі варіанти, безумовно, доступні", - сказав журналістам представник перехідного уряду Байдена.

Серед іншого, зазначив він, можливий і судовий позов.

Поки глава GSA Емілі Мерфі не підтвердить перемоги Байдена, його команда не зможе отримати доступ до федеральних фінансів і зустрічатися з нинішніми урядовцями, зокрема в розвідці, вивчати недоступні широкому загалу дані, що, зі свого боку, на думку ЗМІ, сповільнить процес зміни напряму політики нової адміністрації.

У свою чергу, представник GSA повідомив The Hill, що Мерфі, призначена Дональдом Трампом, чекає, поки стане "зрозумілий переможець".

"Це ще не встановлено. GSA і його глава продовжуватимуть дотримуватися і виконувати всі вимоги закону", - йдеться в заяві прес-секретаря відомства.

Раніше GSA підтверджувало перемогу того чи іншого кандидата протягом 24 годин після виборів. Винятком стали лише вибори в 2000 році.

Вибори в США відбулися 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, однак офіційні результати обробки бюлетенів у штатах будуть відомі пізніше в листопаді. На підставі наявних даних провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден також вважає себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Трамп, який звинуватив демократів у шахрайстві і в тому, що вони "вкрали" у нього перемогу, не визнає поразки. Він ініціював низку судових позовів з метою добитися перегляду результатів голосування в кількох штатах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА