19:20 10.11.2020

Митрополит Епіфаній нагородив нацгвардійця Марківа орденом Архистратига Михаїла

2 хв читати
Митрополит Епіфаній нагородив нацгвардійця Марківа орденом Архистратига Михаїла

Глава Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній нагородив орденом святого архістратига Михаїла I ступеня нацгвардійця Віталія Марківа, який повернувся в Україну після винесення виправдувального вироку Міланським апеляційним судом.

"Сьогодні мав можливість особисто зустрітися з Віталієм Марківим. (...) Від імені Православної церкви України нагородив Віталія високою нагородою - орденом святого архістратига Божого Михаїла I ступеня", - написав митрополит на сторінці в Facebook у вівторок.

Він зазначив, що всі 1222 дні, поки Марків перебував за гратами в Італії, в ПЦУ "молитовно підтримували його, як і кожного українського воїна або заручника, якого несправедливо ув’язнено".

За словами митрополита Епіфанія, Віталій вперше побував в Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі, біля стіни пам'яті вони вшанували полеглих героїв, які боролися за незалежність і суверенність Української держави.

Як повідомлялося, 3 листопада Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі Марківа. 4 листопада він повернувся з представниками української делегації в Україну.

Нацгвардієць Марків, який має подвійне громадянство України і Італії, був затриманий в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області в травні 2014 року.

У 2014 році кримінальну справу за фактом подій, при яких загинув Роккеллі, було відкрито Службою безпеки України, розслідування було призупинено на час проведення бойових дій. У листопаді 2019 року справу було передано для розслідування в МВС України.

Прокуратура Павії просила засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі. Згідно аргументам сторони обвинувачення, старший сержант Нацгвардії України Марків не здійснював вбивства, але інформував керівництво НГУ про рух цивільних осіб у фабрики Zeus Ceramica, а ті, в свою чергу, контактували з військовими Збройних сил України, які, за твердженням прокуратури, з мінометів відкрили вогонь по групі іноземних журналістів.

12 липня 2019 року італійський суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, визнавши його винним у сприянні умисного вбивства Роккеллі. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що рішення італійського суду було оскаржене.

Тепер Україна готується відстоювати невинність Марківа в касаційному суді Італії після подання відповідної скарги обвинуваченням і потерпілою стороною, заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Джерело: https://www.facebook.com/epifaniy/posts/2753378334877718

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відвідав медичну роту 95 ОДШБр у Донецькій області

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА