19:32 10.11.2020

Пряма участь турецьких військових у миротворчій місії в Карабаху не планується, стверджують у Москві

2 хв читати
Пряма участь турецьких військових у миротворчій місії в Карабаху не планується, стверджують у Москві

Турецькі військові не будуть безпосередньо брати участь у миротворчій місії в районі Нагірного Карабаху, роль Анкари обмежиться рамками російсько-турецького центру з контролю за припиненням вогню, який буде розташований на території Азербайджану, повідомило у вівторок джерело в МЗС Росії.

"Роль Туреччини обмежується рамками створюваного російсько-турецького центру з контролю за припиненням вогню і не має прямого стосунку до миротворчої операції", - заявив він журналістам.

За словами джерела, цей центр "створюється на азербайджанській території, яка не примикає до Нагорного Карабаху".

"Передбачається, що з цього центру російські військові разом із турецькими колегами відстежуватимуть дотримання перемир'я з використанням наявних в їх розпорядженні технічних засобів. Відпрацьовуванням деталей функціонування центру опікуються військові відомства", - пояснив він.

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що в Нагірному Карабаху буде здійснюватися спільна миротворча місія Росії і Туреччини.

"Буде спільна миротворча місія Росії і Туреччини. Це новий формат", - сказав Алієв під час відеоконференції з російським президентом Володимиром Путіним.

Пізніше на своїй сторінці в Фейсбуці прес-секретар прем'єра Вірменії також заявила, що відомості про те, що під контроль Азербайджану перейдуть деякі села Тавушської області на сході Вірменії, не відповідають дійсності. "Ці відомості не відповідають дійсності", - зазначила Мане Геворкян.

У ніч на вівторок стало відомо, що президент Росії Володимир Путін, його азербайджанський колега Ільхам Алієв і прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян прийняли тристоронню заяву, згідно з якою з 00:00 мск 10 листопада оголошується про повне припинення вогню і всіх військових дій в Нагірному Карабаху. Підрозділи Збройних сил Азербайджану і Вірменії зупиняються на займаних позиціях.

Російські миротворці будуть розгорнуті уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і вздовж коридору, що з'єднує його з Вірменією, заявив у телезверненні президент РФ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА