21:21 10.11.2020

ЦВК зобов'язала Чернівецьку міську ТВК до півночі 11 листопада встановити результати виборів

2 хв читати
ЦВК зобов'язала Чернівецьку міську ТВК до півночі 11 листопада встановити результати виборів

Центральна виборча комісія на засіданні у вівторок прийняла рішення, яким зобов'язала Чернівецьку міську територіальну виборчу комісію до кінця доби 11 листопада встановити підсумки голосування з виборів в Чернівцях і області.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, до Центрвиборчкому надійшла заява від місцевої партії "Єдина альтернатива" про те, що через повторний підрахунок голосів на окремих виборчих дільницях Чернівецький міськвиборчком не встановив вчасно підсумки голосування на виборах депутатів Чернівецької обласної ради та депутатів Чернівецької районної ради, а також результати виборів Чернівецької міської ради та мера.

Ця ж партія поскаржилася на порушення законодавства зазначеною ТВК при ухваленні рішення про повторний підрахунок голосів виборців на 40 виборчих дільницях.

ЦВК встановила, що ця ТВК на підставі заяви уповноваженої особи Чернівецької обласної організації "Партії чернівчан" стосовно проведення повторного підрахунку голосів на 40 виборчих дільницях прийняла рішення про такий підрахунок після завершення прийняття виборчих документів відповідних дільничних виборчкомів, порушивши строки і порядок, тобто всупереч вимогам виборчого законодавства.

Крім того, ЦВК зазначила, що на момент розгляду цього питання до них не надходила інформація, що Чернівецька ТВК встановила результати місцевих виборів.

Таким чином, Центрвиборчком скасував рішення Чернівецької міської ТВК про проведення повторного підрахунку голосів на 40 виборчих дільницях.

"ЦВК зобов'язала зазначену комісію не пізніше 24 години 11 листопада встановити підсумки голосування з виборів депутатів Чернівецької обласної ради та депутатів Чернівецької районної ради, а також результати виборів депутатів Чернівецької міської ради і результати голосування з виборів Чернівецького міського голови, про що скласти відповідні протоколи", - поінформувала прес-служба.

Крім того, ТВК зобов'язана транспортувати перші екземпляри протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів Чернівецької облради та Чернівецької райради разом з іншими документами в Чернівецьку районну та обласну територіальні виборчі комісії.

Не пізніше 10:00 12 листопада Чернівецька міська ТВК повинна направити в ЦВК інформацію про виконання цієї постанови.

Джерело: https://www.cvk.gov.ua/novini/komisiya-zobov-yazala-chernivetsku-misku-tvk-nevidkladno-vstanoviti-pidsumki-ta-rezultati-mistsevih-viboriv.html

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА