21:32 10.11.2020

За неповагу до територіальної цілісності і суверенітету України Нікарагуа заплатить і грошима, і політичними репутаційними втратами - Кулеба

2 хв читати
За неповагу до територіальної цілісності і суверенітету України Нікарагуа заплатить і грошима, і політичними репутаційними втратами - Кулеба

За неповагу до територіальної цілісності і суверенітету України Нікарагуа заплатить і грошима, і політичними репутаційними втратами, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в зв'язку з відкриттям так званого "почесного консульства Нікарагуа в РФ з резиденцією в місті Сімферополь".

"Україна неодноразово попереджала владу Нікарагуа - публічно і офіційно - про наслідки такого відверто недружнього кроку щодо нашої держави. Ми попереджали їх, що не залишимо цей крок без реакції, і не просто без словесної політичної реакції, але і без економічної реакції. Міністерство закордонних справ України ініціювало застосування проти Нікарагуа економічних санкцій. За неповагу до територіальної цілісності і суверенітету України Нікарагуа заплатить і грошима, і політичними репутаційними втратами", - сказав Кулеба у відеозверненні, поширеному прес-службою МЗС України у вівторок.

Міністр наголосив, що відкриття так званого "почесного консульства Нікарагуа в РФ з резиденцією в місті Сімферополь" є абсурдним, і є грубим порушенням міжнародного права і українського законодавства.

"Це мізерний і жалюгідний крок з боку влади Нікарагуа, який не буде сприйнятий міжнародною спільнотою і, безумовно, Україною. Своїм кроком Нікарагуа тільки підіграє російській агресії проти нашої держави і ставить під сумнів те, що не можна поставити під сумнів, а саме той факт, що Крим є українським", - зазначив він.

Глава МЗС зазначив, що Україна застосовуватиме санкції щодо будь-якої країни, яка не поважатиме територіальну цілісність і суверенітет України.

"І я хочу запевнити, що ми будемо застосовувати санкції щодо будь-якої країни, яка не поважатиме територіальну цілісність і суверенітет України, і робитиме кроки, подібні до тих, які зробила Нікарагуа", - додав Кулеба.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з незаконним і неузгодженим візитом посла Нікарагуа в Росії Альби Асусени Торрес в Автономну республіку Крим для вручення так званому "почесному консулу Нікарагуа в РФ з резиденцією в м.Сімферополь" Олегу Белавенцеву консульського патенту. Також у зв'язку з цим Україна почала процес застосування санкційних заходів відповідно до законодавства України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА