07:59 11.11.2020

У деяких країнах Європи фіксують рекордну добову смертність серед людей з COVID-19

3 хв читати
У деяких країнах Європи фіксують рекордну добову смертність серед людей з COVID-19

У низці європейських країн фіксують рекордні добові показники смертності людей з коронавірусом COVID-19, при цьому спостерігається невелике зниження темпів поширення інфекції.

В Іспанії за добу зареєстрували 411 смертей серед пацієнтів з COVID-19 - це найбільша кількість з моменту початку другої хвилі, інформує у вівторок іспанська телерадіокомпанія РТВЕ.

Виявлено 17,4 тис. нових заражень, що менше в порівнянні з показниками минулого вівторка. За словами глави Координаційного центру з надзвичайних ситуацій в сфері санітарної безпеки Іспанії Фернандо Симона, це зазначає певну стабілізацію, водночас він закликав почекати кілька днів для того, щоб упевнитися в тому, що ця тенденція збережеться.

У 11 автономних спільнотах Іспанії, а також в автономних містах Сеуте і Мелільї зараз у середньому на кожні 100 тис. жителів припадає приблизно по 500 заражених коронавірусом. Від загальної кількості прибулих на лікування в лікарні понад 17% - це хворі c COVID-19, більш ніж третини ліжкового фонду в палатах інтенсивної терапії припадає на пацієнтів з коронавірусом.

В умовах ситуації, що складається, влада на місцях приймає все більш жорсткі обмежувальні заходи. Так, в автономному співтоваристві Андалусія відсьогодні закрито пересування між муніципалітетами, посилено комендантську годину, введені обмеження на необов'язкову діяльність після 18:00 за місцевим часом. Ще більш жорсткі заходи введені в столиці Андалусії Гранаді, де складається ще більш складна епідеміологічна ситуація.

В Іспанії з початку пандемії коронавірусу виявили понад 1,4 млн заражень.

Як повідомляє видання The Guardian, рекордний з квітня добовий приріст випадків смерті людей з COVID-19 зафіксували в Італії - за останні 24 години в країні померли 580 інфікованих. Крім того, за добу виявили 35 тис. 98 випадків коронавірусу, що більш ніж на 10 тис. вище показника в понеділок. (25 тис. 263).

6 листопада в країні виявили рекордний c початку пандемії добовий приріст хворих на COVID-19 - понад 37,8 тис.

Таким чином, загальна кількість виявлених випадків у країні перевищує позначку в 995 тис., понад 42 тис. заражених COVID-19 померли. При цьому, понад 363 тис. італійців успішно перехворіли коронавірусом.

Директор Вищого інституту здоров'я Італії Сільвіо Брусаферро у вівторок заявив, що всі 20 регіонів Італії перебувають у стані "середнього або високого ризику", а також, що в деяких регіонах вже перевищено граничний рівень госпіталізації пацієнтів.

Через ситуацію, що складається, у вівторок уряд Італії вирішив посилити обмежувальні заходи ще в п'яти областях - Тоскані, Умбрії, Базілікаті, Лігурії і Абруццо. З середи в цих регіонах повністю закриють бари і ресторани, а також введуть обмеження на пересування за межі міст усередині цих областей.

Наразі сім з 20 областей країни знаходяться в "помаранчевій" зоні - зоні помірно високого ризику зараження коронавірусом. Ще в чотирьох областях - Ломбардії, П'ємонті, Валле-д'Аоста і Калабрії - діють ще більш суворі "червоні" обмеження. За даними The Guardian, до регіонів в цих зонах можуть приєднатися також Кампанія, Емілія-Романья, Венето і Фріулі - Венеція-Джулія.

Видання зазначає, що уряд 15 листопада може прийняти рішення про введення загальнонаціонального локдауну.

Влада Великої Британії у вівторок повідомила про рекордну з середини травня добову смертність людей з COVID-10 - померли 532 хворих, що на 338 більше показника в понеділок.

При цьому за добу в країні виявили 20 тис. 412 випадків коронавірусу, що істотно нижче, ніж минулого тижня. Так, 6 листопада в країні зафіксовано понад 25 тис. заражень. Потім, за даними сайту Worldometer, захворюваність стала поступово знижуватися.

Всього за час пандемії в Великій Британії виявили понад 1,2 млн випадків зараження коронавірусом, понад 49 тис. інфікованих померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА