19:00 11.11.2020

"Київтеплоенерго" модернізує найстарішу теплостанцію столиці, що забезпечує теплом її центральні райони

2 хв читати
"Київтеплоенерго" модернізує найстарішу теплостанцію столиці, що забезпечує теплом її центральні райони

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" розпочало модернізацію електричної частини на станції теплопостачання №1 (СТ-1), що дасть змогу забезпечити стабільну роботу теплогенерувального обладнання центральних районів міста під час опалювального сезону.

"Нове електричне устаткування СТ-1 підвищить надійність подачі електроенергії на теплогенерувальне обладнання, яке обслуговує Шевченківський, Печерський, Солом’янський і Голосіївський райони", ‒ повідомила прес-служба "Київтеплоенерго" агентству "Інтерфакс-Україна".

Як зазначають у компанії, під час модернізації СТ-1 з початку поточного року встановлено 40 сучасних розподільчих комірок 6 кВ, два трансформатори, конденсатори та інше обладнання. Надійність подачі електроенергії забезпечуватиме сучасний кабель зі зшитого поліетилену завдовжки майже 500 м з терміном експлуатації до 50 років.

У планах "Київтеплоенерго" - модернізація теплової частини СТ-1: установлення двох котлоагрегатів сумарним обсягом виробництва 200 Гкал/год, будівництво газорозподільного пункту, реконструкція системи водопостачання, покращення екологічності роботи обладнання.

Загалом за два роки робіт "Київтеплоенерго" реконструювало 230 км тепломереж, розпочало масштабні проекти модернізації на теплоелектроцентралях із залученням міжнародного фінансування, будує сучасну систему диспетчеризації та систему хімічного очищення димових газів на сміттєспалювальному заводі "Енергія".

Згідно зі Стратегією розвитку теплоенергетики столиці до 2030 року, модернізація теплоджерел - одне з найважливіших завдань міста та муніципальної енергокомпанії.

СТ-1 займає особливе місце в історії столичної енергетики та є пам'яткою промислової архітектури. Станція була побудована в 1937 році.

КП "Київтеплоенерго" забезпечує централізованим опаленням і гарячим водопостачанням відповідно 15,703 тис. та 14,787 тис. будівель у Києві. Входить до трійки найбільш великих у світі підприємств у сфері теплопостачання та енергетики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА