19:11 11.11.2020

Профільний комітет ВР зареєструє необхідний за програмою з МВФ "банківський" законопроект

2 хв читати
Профільний комітет ВР зареєструє необхідний за програмою з МВФ "банківський" законопроект

Парламентський комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики має намір зареєструвати "банківський" законопроект, ухвалення якого є важливою умовою у рамках програми фінансування stand-by Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив голова комітету Данило Гетманцев.

"Щойно підписав банківський законопроект, який плануємо завтра зареєструвати. (...) Ухвалення законопроекту дозволить забезпечити відповідність нашої системи банківського нагляду передовим практикам", - написав він у Facebook у середу ввечері.

Згідно з повідомленням, законопроектом Національному банку України (НБУ) буде надано право встановлювати банкам індивідуальний розмір економічних нормативів залежно від ризиковості їхньої діяльності.

За його словами, для зміцнення корпоративного управління в банках, згідно із законопроектом, також пропонується посилити вимоги до наглядової ради фінустанови, а також до системи внутрішнього контролю та управління ризиками.

Окрім цього, пропонується ввести нову структуру та вимоги до капіталу банків, що дасть змогу їм залишатися стабільними, зокрема в кризові періоди.

Як повідомлялося, Україна в рамках 18-місячної програми фінансування stand-by на SDR3,6 млрд ($5 млрд) узяла на себе зобов'язання внести зміни до закону про банківську діяльність, підготовлені спільно з МВФ і Світовим банком.

Зокрема, до кінця листопада 2020 року Україна планувала запровадити вимоги для усунення прогалин щодо надійних практик корпоративного управління в контексті рекомендацій Базельського комітету 2015 щодо корпоративного управління для банків.

Окрім цього, передбачалося створення умов для надання НБУ правових повноважень із калібрування вимог щодо капіталу та ліквідності на основі профілю ризику банку, а також посилення вимог із ліцензування та вимог до акціонерів банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА