19:39 11.11.2020

Зеленський підписав указ щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та членів їхніх сімей

1 хв читати
Зеленський підписав указ щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та членів їхніх сімей

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №495/2020 "Про заходи щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей".

Як повідомляє прес-служба глави держави, мета документа - забезпечення гарантій захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень та членів їхніх сімей, а також підвищення ефективності їх розшуку.

Так, згідно з указом, уряд із залученням представників громадськості, правозахисників та членів сімей воїнів, які загинули або зникли безвісти, має розробити та затвердити комплексний план щодо забезпечення захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень та їхніх сімей.

Також план має забезпечити ефективну діяльність Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, і функціонування Єдиного реєстру таких осіб.

Кабмін має забезпечувати щорічне проведення заходів у зв'язку з Міжнародним днем жертв насильницьких зникнень 30 серпня. Так, згідно з документом, обласні державні адміністрації та КМДА мають розробити у взаємодії з органами місцевого самоврядування заходи щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень і членів їхніх сімей.

"Указ набуває чинності з дня його опублікування", - йдеться в повідомленні.

Джерело: https://bit.ly/3piVwW7

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА