21:18 11.11.2020

Затримка підрахунку голосів на місцевих виборах в Україні обумовлена оскарженням в судах і повторним підрахунком

2 хв читати
Затримка підрахунку голосів на місцевих виборах в Україні обумовлена оскарженням в судах і повторним підрахунком

Центральна виборча комісія констатує, що затримка з підрахунком голосів виборців на місцевих виборах у деяких громадах сталася через оскарження результатів у судах, а також через повторний підрахунок.

"Ще не встановлені результати виборів депутатів 2 обласних, 2 районних, 5 міських, 2 селищних рад та 6 міських і одного селищної голів. Затримка обумовлена двома причинами: численними оскарженнями суб'єктами виборчого процесу результатів виборів в судах і проведенням територіальними виборчими комісіями повторного підрахунку голосів виборців на окремих виборчих дільницях", - повідомила прес-служба ЦВК у середу ввечері.

За інформацією, що надійшла до секретаріату Центрвиборчкому від територіальних виборчих комісій, нині встановлено результати майже 99,24% виборів депутатів місцевих рад та близько 99,51% - сільських, селищних і міських голів.

Щодо невстановлених результатів. Через судові оскарження Марганецька міська ТВК (Дніпропетровська обл.) не встановила результати виборів міського голови, а Криворізька міська ТВК - депутатів міської ради та міського голови. Овруцька міська ТВК (Житомирська обл.) і Каменська міська ТВК (Черкаська обл.) досі не встановили результати виборів депутатів міськради і міського голови через судові рішення щодо повторного підрахунку голосів виборців та складання уточнених протоколів про підрахунок голосів відповідно.

Повторний підрахунок голосів за рішенням суду став причиною затримки встановлення результатів виборів депутатів селищної ради та селищного голови Коцюбинської селищної ТВК (Київська обл.), а також депутатів селищної ради Калинівської селищної ТВК (Київська обл.).

Васильківська міська ТВК (Київська обл.) і Чернівецька міська ТВК повинні встановити підсумки і результати місцевих виборів (депутатів міських рад і міських голів) у середу до кінця дня. Отже, через це поки не встановлені результати виборів депутатів Київської і Чернівецької обласних рад, а також Обухівської і Чернівецької райрад.

"Усі проблемні ситуації перебувають на контролі Центральної виборчої комісії. Комісія приймала і продовжує вживати в межах своїх повноважень всіх можливих заходів для якнайшвидшого встановлення результатів місцевих виборів", - наголосили в ЦВК.

Зокрема, для налагодження повноцінної роботи з встановлення підсумків і результатів місцевих виборів до Чернівецької міської ТВК направили групу співробітників секретаріату Центрвиборчкому, а саму ТВК зобов'язали до 24 години 11 листопада встановити відповідні підсумки та результати.

У ЦВК нагадали, що вони не встановлюють результати місцевих виборів. Згідно з Виборчим кодексом України, це роблять відповідні територіальні виборчі комісії і не пізніше ніж на п'ятий день після дня офіційного оприлюднення таких даних у ЗМІ.

"Таким чином, розміщені на офіційному веб-сайті ЦВК результати місцевих виборів не можна вважати офіційними, вони носять виключно інформаційний характер", - звернули увагу в Центрвиборчкомі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА