21:46 11.11.2020

В Європі темпи поширення COVID-19 залишаються високими

4 хв читати
В Європі темпи поширення COVID-19 залишаються високими

В Європі продовжують фіксувати рекордні показники з коронавірусу COVID-19, у зв'язку з цим низка країн продовжують посилювати обмеження, покликані стримати поширення інфекції.

Так, в Італії знову фіксують рекордний з квітня добовий приріст смертей серед інфікованих коронавірусом - за останні 24 години померли 623 людини, що більш ніж на 40 вище попереднього рекорду (580), встановленого у вівторок.

Крім того, за добу в країні діагностували 32 тис. 961 випадок коронавірусу, що, навпаки, нижче показника у вівторок (35 тис. 98).

Таким чином загальна кількість виявлених випадків коронавірусу в країні перевищила позначку в 1 млн, понад 42,9 тис. заражених померли. Тим часом, понад 373 тис. італійців успішно перехворіли коронавірусною інфекцією.

У середу голови місцевої асоціації лікарів-терапевтів попередили, що лікарні в Італії в умовах другої хвилі коронавірусу COVID-9 не можуть впоратися з напливом пацієнтів: не вистачає медперсоналу, а ліжковий фонд близький до перевантаження.

Один з керівників асоціації Даріо Манфелотто пояснив, що якщо враховувати як пацієнтів з коронавірусом, так і пацієнтів з іншими захворюваннями, то можна вважати, що в лікарнях країни вільних місць не залишилося, зазначає італійський телеканал TgCom24.

В Італії нині обговорюється можливість введення загальнонаціонального режиму самоізоляції. Очікується, що відповідне рішення може бути прийнято урядом, якщо до 15 листопада не буде ознак поліпшення ситуації. Зараз самоізоляція в тому чи іншому вигляді діє в окремих областях Італії.

Влада Іспанії повідомила в середу, що добовий приріст випадків зараження на COVID-19 склав 19 тис. 96, що вище показника у вівторок, але при цьому на 24% нижче приросту, зафіксованого тиждень тому.

Також спостерігається зниження випадків смертності - за останні 24 години в Іспанії померли 349 інфікованих у той час, як напередодні цей показник склав 411 і був оголошений рекордним з початку другої хвилі пандемії.

Таким чином, всього в країні виявили понад 1,4 млн заражень, кількість летальних випадків серед пацієнтів з COVID-19 перевищує 40 тис. При цьому, в Міністерстві охорони здоров'я країни наголошують, що з 18 травня одужали 130,3 тис. хворих.

Згідно з наявними даними, більше ніж половина автономних співтовариств Іспанії знаходяться в категорії "серйозного ризику" - найскладніша епідеміологічна ситуація складається в Андалусії, Арагоні, Валенсії, Кастільї-Ла-Манчі, Кастільї-і-Леоне, Ріосі, а також автономних містах Сеуті і Мелільї. Нарівні з цими регіонами країни у вищу червону категорію ("серйозного ризику") внесені Астуріас, Валенсія, Кантабрія, Каталонія, Мадрид, Мурсія, Наварра, Країна басків і Естремадура. Спокійніше ситуація розвивається в Галісії і на Канарських островах - цим регіонам надано жовтий рівень епідеміологічної небезпеки.

У Франції в середу добовий показник виявлених випадків COVID-19 склав 35 тис. 879: це вище, ніж у вівторок з 22 тис. 180, але набагато нижче, ніж раніше зафіксовані цифри в 58 - 60 тис. випадків. Рекордний показник припав на суботу - 86 тис. 852 випадки.

Також у Франції за добу померли 328 заражених коронавірусом, що значно нижче за показник у вівторок, коли за добу померли 857 інфікованих.

За даними статистичного сайту Worldometers, всього за час пандемії у Франції діагностували понад 1,86 млн випадків хвороби, померли понад 42,5 тис. інфікованих. Тим часом, більш ніж 133,6 тис. французів успішно перехворіли коронавірусом.

Влада Великої Британії в середу повідомила про 595 пацієнтів, що померли від ускладнень, пов'язаних з COVID-19, що на 63 вище вчорашнього рекордного з середини травня показника смертності (532).

При цьому за добу в країні виявили 22 тис. 950 випадків зараження коронавірусом, що істотно нижче, ніж минулого тижня. Так, наприклад, 6 листопада в країні зафіксовано понад 25 тис. заражень. Потім, за даними сайту Worldometer, захворюваність стала поступово знижуватися.

Всього за час пандемії в Великій Британії виявили понад 1,2 млн випадків зараження коронавірусом, кількість летальних випадків інфікованих перевищує позначку в 50 тис.

Тим часом, рекордні добові показники захворюваності коронавірусом зафіксовані в Греції - 2 тис. 752. Також померли ще 43 інфікованих. Таким чином, загальна кількість випадків COVID-19 в Греції досягла 63 тис. 321, а кількість летальних результатів - 909.

У середу, через чотири дні після того, як в країні почався другий за рік карантин, міністр цивільної оборони Нікос Хардаліас оголосив про посилення обмежувальних заходів - з п'ятниці в країні вводиться комендантська година з 21:00 до 05:00 за місцевим часом.

"Обмежуючи необов'язкові переміщення в загальнонаціональному масштабі, ми обмежуємо перенесення і передання вірусу, скорочуємо можливість появи нових осередків (захворювання - ІФ)", - сказав міністр в телевізійному зверненні.

Він оголосив, що також з п'ятниці громадські та приватні організації будуть зобов'язані працювати з мінімальною присутністю персоналу, і влада буде перевіряти дотримання цієї вимоги.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА