07:18 12.11.2020

Прем'єр-міністр Японії провів телефонні переговори з Байденом

1 хв читати
Прем'єр-міністр Японії провів телефонні переговори з Байденом

Прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга в четвер провів перші телефонні переговори з Джо Байденом, який оголосив свою перемогу на президентських виборах у США, повідомляють японські ЗМІ.

Суга привітав Байдена з перемогою на минулих президентських виборах і наголосив важливість альянсу Японії і США в галузі безпеки.

Раніше прем'єр-міністр Японії привітав Байдена з перемогою через Twitter, а в понеділок заявив журналістам, що сподівається на співпрацю зі Сполученими Штатами для "забезпечення миру і процвітання Індо-Тихоокеанського регіону."

Як повідомлялося, Байден вже провів телефонні переговори з низкою світових лідерів, зокрема з лідерами Великої Британії, Канади, Франції та Німеччини.

Голосування в США відбулося 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, однак офіційні результати обробки бюлетенів в штатах будуть відомі пізніше в листопаді. Однак, на підставі наявних даних, провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден також вважає себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Однак чинний президент Дональд Трамп, який намагався переобратися на пост, з цим не згоден і має намір оскаржити результати голосування в кількох штатах у судовому порядку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА