07:23 12.11.2020

План дій для ТКГ розробляється в повній відповідності з Мінськими домовленостями, але для зближення позицій ще потрібно робота

2 хв читати
План дій для ТКГ розробляється в повній відповідності з Мінськими домовленостями, але для зближення позицій ще потрібно робота

План дії для Тристоронньої контактної групи з виконання Мінських домовленостей почав розроблятися, але для зближення позицій ще потрібно провести певну роботу, зазначає спецпредставник чинного голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ Гайді Грау.

"Робоча група з політичних питань почала розробку проекту плану дій у повній відповідності з Мінськими домовленостями. Учасники робочої групи представили свої пропозиції, однак для зближення позицій ще потрібно робота", - йдеться в її повідомленні для преси за підсумками відеоконференції ТКГ 11 листопада.

Грау зазначила, що згідно з оцінкою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ режим припинення вогню на Донбасі загалом продовжує дотримуватися.

"З іншого боку, викликають тривогу повторювані його порушення, особливо в районі Донецької фільтрувальної станції (ДФС), який є гарячою точкою з найвищим рівнем вогневої активності в зоні конфлікту. На цей район припадає близько 44% усіх порушень режиму припинення вогню, зафіксованих СММ ОБСЄ з 27 липня. Це є серйозною небезпекою для цивільного населення і ставить під питання роботу станції, від якої залежить водопостачання близько 380 тисяч людей по обидві сторони від лінії зіткнення", - наголосила вона.

За її словами, ці питання були порушені робочою групою з безпеки. Також обговорювалися різні аспекти функціонування координаційного механізму з реагування на порушення режиму припинення вогню.

У центрі обговорень Гуманітарної робочої групи було питання одночасного відкриття нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії зіткнення поблизу населених пунктів Золоте і Щастя Луганської області, наміченого на 10 листопада 2020 року.

"Інфраструктура по обидві сторони від лінії зіткнення, необхідна для відкриття КПВВ, була підготовлена вчасно. Однак до наміченої дати відкриття пунктів пропуску не вдалося узгодити порядок їх функціонування. Учасники засідання ТКГ продемонстрували готовність невідкладно вирішити питання, які залишилися з метою якнайшвидшого відкриття обох пунктів перетину. Це дуже важливо для свободи пересування", - зазначила Грау.

Спецпредставник голови ОБСЄ повідомила, що в центрі уваги Економічної робочої групи були питання водопостачання через лінію зіткнення в Донецькій і Луганській області. Також було обговорено проблеми екології та питання виплат заборгованостей із заробітної плати колишнім співробітникам "Укрзалізниці", які проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА