07:55 12.11.2020

Держдеп США перешкоджає спілкуванню Байдена з іноземними лідерами

2 хв читати
Держдеп США перешкоджає спілкуванню Байдена з іноземними лідерами

Держдепартамент не передає Джо Байдену, який оголосив про свою перемогу на президентських виборах, послання зарубіжних лідерів, спрямовані на його адресу, повідомив телеканал CNN з посиланням на джерела, обізнані з ситуацією.

"Стопка послань від іноземних лідерів обраному президенту Джо Байдену знаходиться в держдепартаменті, але адміністрація Трампа не дає йому отримати до них доступ", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що адміністрація Дональда Трампа закрила Байдену доступ до ресурсів держдепу, оскільки чинний президент не визнає перемогу Байдена.

За даними CNN, команда Байдена самостійно контактує з іноземними урядами. Але помічники Байдена працюють без матеріально-технічної та перекладацької підтримки, яку надає операційний центр держдепу.

Телеканал повідомляє, що іноземні лідери почали розуміти, що не можуть зв'язатися з обраним президентом, і змушені звертатися до колишніх дипломатів епохи президента Барака Обами за допомогою у відправці і доставці послань Байдену.

Як раніше повідомляла газета The Washington Post з посиланням на представника адміністрації, влада США зажадали від глав федеральних агентств поки що не співпрацювати з командою Байдена з питань передання влади в країні.

Вибори в США відбулися 3 листопада. Більшість голосів вже підраховані, однак офіційні результати обробки бюлетенів в штатах будуть відомі пізніше в листопаді. На підставі наявних даних, провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден також вважає себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Трамп не визнає поразки і звинувачує демократів у шахрайстві і в тому, що вони "вкрали" у нього перемогу. Він ініціював низку судових позовів з метою домогтися перегляду результатів голосування в кількох штатах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА