11:07 12.11.2020

Приватні лабораторії здійснюють близько 12 тис. ПЛР-тестувань на добу - заступник міністра охорони здоров'я

2 хв читати

У жовтні-листопаді приватні лабораторії за добу здійснюють у середньому близько 12 тис. ПЛР-тестувань, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"Станом на листопад ПЛР-дослідження здійснюють 124 лабораторії усіх форм власності, з них 66 лабораторій державних і комунальних медзакладів, 58 - приватні. У жовтні-листопаді приватні лабораторії здійснюють у середньому 12 тис. досліджень на добу (30% від усіх досліджень)", - сказав він.

Крім того, заступник міністра зазначив, що більшу частину забору зразків для ПЛР-тестів здійснюють мобільні бригади.

За його словами, за квітень-листопад 2020 року мобільні бригади здійснили 1,67 млн заборів зразків для проведення досліджень методом ПЛР. Найбільше таких виїздів вони здійснили в Києві, Тернопільській і Київській областях, найменше - в Чернігівській, Полтавській і Луганській областях. Найбільша кількість бригад функціонує в Харківській, Дніпропетровській і Львівській областях, найменша - в Київській, Луганській і Кіровоградській областях.

"Внесок мобільних бригад у тестування суттєвий і має потенціал до розширення. Ми проаналізували кількість досліджень за останні чотири місяці: в липні зроблено 370 тис. ПЛР-тестувань (161 тис. зразків відібрали мобільні бригади - 44%), у серпні зроблено 521 тис. ПЛР-досліджень (40% мобільними бригадами), у вересні - 727 тис. (42%), у жовтні - 990 тис. (48% мобільними бригадами). З квітня до кінця жовтня виділено 251 млн грн на роботу мобільних бригад", - додав Ляшко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА