17:03 12.11.2020

В.о. мера Луцька звернувся до Шмигаля з проханням скасувати карантин вихідного дня

2 хв читати
В.о. мера Луцька звернувся до Шмигаля з проханням скасувати карантин вихідного дня

Секретар міської ради Григорій Пустовіт, який виконує обов'язки міського голови Луцька, звернувся до прем'єр-міністра України з проханням скасувати карантин вихідного дня, повідомляє прес-служба Луцької міської ради в соцмережі Facebook.

"Нещодавно Кабінет Міністрів України погодив запровадження карантину вихідного дня. 11 листопада в Луцьку відбулася акція проти цього рішення, на яку вийшло більше тисячі представників ресторанного, торгівельного господарства та сфери надання послуг, що становлять вагому частку малого та середнього бізнесу міста", - зазначається в повідомленні.

Наголошується, що багато суб'єктів господарювання зазнають збитків і опиняться на межі закриття у зв'язку з новими обмеженнями. Це, у свою чергу, призведе до скорочення робочих місць.

Крім того, Пустовіт зазначив, що заборона на роботу великої кількості закладів у вихідні збільшить кількість відвідувачів у робочі дні та може спровокувати зростання захворюваності.

"З метою недопущення банкрутства малого та середнього бізнесу, втрат дохідних частин бюджетів усіх рівнів, падіння показників соціально-економічного розвитку громад, а також збереження кадрового потенціалу країни просимо скасувати рішення про встановлення карантину вихідного дня", - зазначено в тексті оприлюдненого звернення.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України в середу затвердив низку карантинних обмежень, зокрема заборонив масові заходи за участю понад 20 осіб, планові госпіталізації, роботу розважальних закладів, а також упровадив карантин вихідного дня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. У вихідні додатково до постійних обмежень буде заборонено прийом відвідувачів закладами громадського харчування, можлива тільки торгівля навинос. Прийом відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності, прийом відвідувачів суб'єктами господарювання у сфері торговельного та побутового обслуговування населення, окрім торгівлі продуктами харчування в магазинах, 60% площі яких визначені для торгівлі продуктами харчування, пальним, ліками та медвиробами, ветеринарними препаратами й кормами. Продовжуватимуть діяльність установи, що надають фінансові послуги та діяльність з інкасації, оператори поштового зв'язку й медичної практики, ветеринарної практики, діяльність автозаправних комплексів без зон харчування, з техобслуговування і ремонту транспортних засобів. Карантин вихідного дня впроваджено з 14 до 30 листопада.

Джерело: https://www.facebook.com/lutskrada/posts/4541376305934109

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА