17:08 12.11.2020

Мер Черкас про карантин вихідного дня: Це велика помилка

2 хв читати
Мер Черкас про карантин вихідного дня: Це велика помилка

Мер Черкас Анатолій Бондаренко не підтримує впровадження карантину вихідного дня, вважає його недоречним для таких невеликих міст, як Черкаси.

"Я готовий підтримувати будь-які рішення уряду, але лише у разі, коли місто отримуватиме підтримку від держави. Нині спостерігається інша ситуація. На 35% підвищується ціна на газ, зупиняється нормальна робота малого й середнього бізнесу. Все це призведе до мільйонних втрат міського бюджету. Місто може просто зупинитися", - заявив Бондаренко у відеозверненні на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Він зазначив, що міська влада в період пандемії коронавірусу не зможе забезпечити надання медичної допомоги хворим через відсутність грошей.

Крім того, за словами Бондаренка, карантин вихідного дня недоречний для таких невеликих міст, як Черкаси.

"У вихідні наші люди здебільшого відпочивають на свіжому повітрі, в парках, за містом. Крім того, на мою думку, у великих супермаркетах існує значно більший ризик заразитися, ніж у маленьких магазинчиках, які дотримуються необхідних санітарних норм. Тому такі заходи не дадуть бажаного ефекту в боротьбі з хворобою, натомість можуть просто знищити дрібний бізнес. Тож наголошую: запровадження карантину вихідного дня – це велика помилка", - зазначив він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України в середу затвердив низку карантинних обмежень, зокрема, заборонив масові заходи за наявності понад 20 осіб, планові госпіталізації, роботу розважальних закладів, а також упровадив карантин вихідного дня з 14 до 30 листопада.

Джерело: https://bit.ly/3eWrylV

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА