19:02 12.11.2020

В Україні суди переносять засідання через COVID-19, лише якщо сторона надає підтверджувальний документ про наявність вірусу

2 хв читати
В Україні суди переносять засідання через COVID-19, лише якщо сторона надає підтверджувальний документ про наявність вірусу

Нині суди переносять засідання через COVID-19, лише якщо сторона надає документ, що підтверджує наявність вірусу або підозри на нього, прокоментував роботу судової системи в умовах карантинних обмежень президент Асоціації правників України Денис Бугай.

"Навесні судова система досить серйозно обмежила роботу через карантинні умови. До судів не пускали нікого, крім учасників процесу. Також було застосовано норму, яка дозволяла переносити засідання за ініціативою сторін, чим сторони активно користувалися. Наразі судді реагують на прохання перенести засідання у зв'язку з COVID-19, тільки якщо сторона надає документ, що підтверджує наявність вірусу або підозру на захворювання", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

За спостереженнями юриста, при цьому можливість переносити засідання було скасовано ще влітку. Сьогодні судова система працює в нормальному порядку.

"Щодо необґрунтованості перенесення судових засідань треба сказати, що "закон дав на це дозвіл". При цьому кожен мав свою мету: хтось боявся захворіти, хтось був зацікавлений отримати рішення якнайпізніше або не отримати його зовсім. Але всі ці дії були законними", - сказав він.

Бугай зазначив, що пов'язаних із карантинними обмеженнями позовів було менше, ніж очікувалося.

"Ми прогнозували, що карантин і його обмеження спровокують більшу кількість позовів. Але сьогодні хочу сказати: карантинні обмеження не стали чимось екстраординарним, що вплинуло б на кількість судових процесів", - сказав він.

Серед інших обмежень у роботі судів юрист назвав, зокрема, неможливість преси бути присутньою в залі засідань, оскільки "сторонніх осіб до суду не пускають", відсутність можливості здати матеріали в канцелярію - матеріали приймаються на вході, без комунікації з працівниками канцелярії.

"Поступово суди підлаштувалися під нові обставини", - сказав Бугай.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА