19:17 12.11.2020

Трьом лікарям Національного інституту раку висунули підозру у зв'язку зі смертю пацієнтки

1 хв читати
Трьом лікарям Національного інституту раку висунули підозру у зв'язку зі смертю пацієнтки

Трьом лікарям Національного інституту раку Міністерства охорони здоров'я України повідомлено про підозру у зв'язку зі смертю пацієнтки, повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України в четвер.

"За даними слідства, лікар-анестезіолог Національного інституту раку перед початком оперативного втручання, не провівши передопераційну підготовку пацієнтки, ввів у її організм препарати, які є несумісними при одночасному введенні. Вказані дії призвели до різкого погіршення стану здоров’я та у подальшому смерті жінки. Для приховування наслідків неналежного виконання лікарем-анестезіологом професійних обов’язків, двоє інших медпрацівників –лікуючий лікар пацієнтки та лікар-патологоанатом за результатами розтину тіла внесли до медичної документації недостовірні відомості про причину смерті жінки", - йдеться в повідомленні.

Лікарю-анестезіологу повідомлено про підозру в неналежному виконанні своїх професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого (ч.1 ст.140 Кримінального кодексу України), а лікуючому лікарю та лікарю-патологоанатому - у складанні завідомо підроблених офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Джерело: https://old.gp.gov.ua/ua/news office.html? m=publications& t=rec&id=283704

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА