10:40 13.11.2020

ВАКС залишив у силі запобіжний захід для екс-заступника міністра юстиції Бернацької - заставу в 7 млн грн

2 хв читати
ВАКС залишив у силі запобіжний захід для екс-заступника міністра юстиції Бернацької - заставу в 7 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу для колишнього заступника міністра юстиції України Наталії Бернацької.

"У четвер, 12 листопада, слідча суддя Вищого антикорупційного суду відмовила в задоволенні клопотання адвоката колишнього заступника міністра юстиції України про зміну запобіжного заходу. Ухвала оскарженню не підлягає", - повідомляє прес-служба ВАКС у соцмережі Facebook.

Повний текст постанови буде оголошено 17 листопада 2020 року о 16:30.

Як повідомлялося, 22 січня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру в заволодінні та легалізації понад 54 млн 179 тис. грн державних коштів колишньому урядовому уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), колишньому першому заступнику міністра юстиції, бенефіціару приватної компанії і трьох особам, наближеними до екс-нардепа.

"У вересні 2013 року представник товариства "Золотий Мандарин Ойл", підконтрольного колишньому народному депутату України та за його безпосередньою вказівкою підготував і направив до Європейського суду з прав людини (далі - ЄСПЛ) заяву про стягнення з державного бюджету України 54 млн 179 тис. грн як невиплаченої заборгованості з боку ПАТ "Київенерго" перед підприємством щодо зберігання мазуту, яке нібито з 2009 року органи виконавчої служби не виконували", - повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Слідство встановило, що, незважаючи на рішення суду на свою користь, "Золотий Мандарин Ойл" не звертався до виконавчої служби щодо його реалізації, однак про цей факт ЄСПЛ не повідомив. "Крім того, було приховано і факт відступлення права вимоги до ПАТ "Київенерго" на користь іншої приватної компанії, також афілійованої з колишнім народним депутатом - організатором схеми, що сталося за півроку до звернення до ЄСПЛ", - додають у САП.

ВАКС 4 лютого обрав Бернацькій запобіжний захід у вигляді застави в сумі 7 млн грн, які вона внесла 7 лютого. 21 лютого Апеляційна палата ВАКС постановила відмовити в задоволенні апеляційних скарг захисту і залишити в силі рішення слідчого судді ВАКС.

10 вересня слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання про заміну запобіжного заходу із застави на особисте зобов'язання.

Джерело: https://www.facebook.com/HACCUkraine/posts/397460768291228

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА