14:41 13.11.2020

Київ виконуватиме рішення уряду про так званий карантин вихідного дня - КМДА

2 хв читати
Київ виконуватиме рішення уряду про так званий карантин вихідного дня - КМДА

Київ повинен, як і інші міста, виконувати рішення уряду про впровадження карантину вихідного дня, незважаючи на те, згодна з ним місцева влада чи ні, вважає радник київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

"Постанова Кабміну, якою запроваджено ці додаткові обмеження, є нормою прямої дії і обов’язкова для виконання, погоджуємося ми концептуально з підходом уряду чи ні. Отже, з півночі суботи в Києві почне діяти низка визначених урядом обмежень. За дотриманням їх мають стежити правоохоронні органи", - наголосив Бондаренко, повідомляє прес-служба КМДА.

При цьому постанова має однаково працювати для всіх без винятку суб'єктів, зазначив він.

"Нагадаю, що уряд упровадив загальний карантин, поширивши протиепідемічні обмеження, які стосувалися помаранчевої зони, на всі регіони країни. А столиця перебувала саме у помаранчевій зоні, тому те, що стосується робочих днів тижня, для нас не змінюється. Ми просто виконуємо постанову уряду", - уточнив Бондаренко.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України в середу затвердив низку карантинних обмежень, зокрема заборонив масові заходи за участю понад 20 осіб, планові госпіталізації, роботу розважальних закладів, а також упровадив карантин вихідного дня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

У вихідні додатково до постійних обмежень буде заборонено прийом відвідувачів закладами громадського харчування, можлива тільки торгівля навинос. Прийом відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності, прийом відвідувачів суб'єктами господарювання у сфері торговельного та побутового обслуговування населення, окрім торгівлі продуктами харчування в магазинах, 60% площі яких визначені для торгівлі продуктами харчування, пальним, ліками та медвиробами, ветеринарними препаратами й кормами.

Продовжуватимуть діяльність установи, що надають фінансові послуги та діяльність з інкасації, оператори поштового зв'язку й медичної практики, ветеринарної практики, діяльність автозаправних комплексів без зон харчування, з техобслуговування і ремонту транспортних засобів.

Карантин вихідного дня впроваджено з 14 до 30 листопада.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА