21:42 13.11.2020

Багато співробітників охорони Трампа захворіли на COVID-19 після його передвиборних заходів

2 хв читати
Багато співробітників охорони Трампа захворіли на COVID-19 після його передвиборних заходів

Понад 130 співробітників Секретної служби США, зайнятих охороною президента США Дональда Трампа, заразилися коронавірусом COVID-19 внаслідок його передвиборного турне, повідомляє видання The Washington Post з посиланням на джерела, обізнані з ситуацією.

За даними джерел, заражені співробітники, а також ті, хто перебував з інфікованими у безпосередньому контакті, отримали розпорядження піти на карантин. Кількість таких офіцерів становить понад 10% від усієї команди безпеки Секретної служби.

При цьому існує думка, що спалах коронавірусу серед співробітників служби частково пов'язаний з передвиборчими мітингами Трампа, які проходили перед виборами 3 листопада, зазначає газета.

Через коронавірус багато офіцерів перестали виконувати свою роботу, що збільшує навантаження на решту сили безпеки.

The Washington Post зазначає, що вірус також торкнувся співробітників Білого дому і передвиборного штабу, які захворіли після заходів передвиборної кампанії, де багато хто з присутніх не носили захисні маски.

Серед тих, хто заразився, - глава апарату Білого дому Марк Медоуз, а також позаштатні політичні радники Корі Левандовськи і Девід Боссі.

Крім того, COVID-19 діагностували у співробітників Національного комітету Республіканської партії, зокрема, у глави апарату співробітників комітету Річарда Волтерса. За даними джерел, деякі з інфікованих є співробітниками місцевих відділень комітету, зокрема, в штаті Пенсильванія, де, як передбачається, зараження могли статися внаслідок великих зібрань персоналу.

Стосовно заражень серед службовців Секретної служби США, її представник відмовилася прокоментувати ситуацію.

За даними видання, 2 листопада, коли Трамп відвідав 5 міст США, було потрібно, щоб в містах на шляху проїзду президента були розосереджені 5 груп офіцерів Секретної служби, причому в кожній групі було від 20 до декількох десятків людей.

Секретна служба наймає близько 1300 офіцерів для охорони Білого дому і резиденції віце-президента США. Співробітники також гарантують безпеку під час президентських поїздок за місто і офіційних заходів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА