07:18 14.11.2020

Зеленського закликають скасувати введення карантину вихідного дня - петиція

2 хв читати
Зеленського закликають скасувати введення карантину вихідного дня - петиція

Президента України Володимира Зеленського закликають скасувати рішення про введення в країні карантину вихідного дня.

"Представники бізнесу та експерти ринку висловлюють категоричний протест ініціативі введення "карантину вихідного дня" і вимагають: не вводити в дію карантин вихідного дня, а в разі його введення скасувати; скасувати в Києві і інших містах, центрах України заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому, так і з обмеженням часу", - йдеться в електронній петиції на сайті глави держави авторства Катерини Єгорової від 10 листопада, яка вже набрала понад 25 тис. голосів, необхідних для її розгляду.

У петиції закликають у разі прийняття законодавчих і нормативних актів суворо дотримуватися конституційних гарантій на підприємницьку діяльність, працю, соціальний захист і гарантій на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів влади.

Також ініціатори петиції вимагають проводити консультації з громадськістю та представниками бізнесу щоразу і з усіх питань формування та реалізації державної політики відповідно до постанови Кабінету міністрів України №996 від 03 листопада 2010р. Зокрема, щодо введення карантину і впровадження протиепідемічних заходів, обліку органами виконавчої влади у своїй роботі пропозицій громадськості та бізнесу для вирішення суспільно значущих проблем.

У петиції критикують твердження міністра охорони здоров'я Максима Степанова, що впровадження більш жорстких обмежень у вихідні дні "може тією чи іншою мірою стримувати поширення вірусів", оскільки, на думку її авторів, такі обмеження жодним чином не впливають на динаміку поширення хвороби.

На думку ініціаторів звернення, введення карантину вихідного дня матиме катастрофічні наслідки для економіки і соціокультурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутку, призведе бізнес до нерентабельності і закриття, з наступними наслідками: масове звільнення десятків тисяч працівників, зокрема серед незахищених верств населення, жінок і молоді без джерел фінансування; збільшення видатків бюджету України та Державної служби зайнятості; неможливість виконання своїх зобов'язань юридичними і фізичними особами-підприємцями, зокрема зі сплати орендних платежів, розрахунків з постачальниками товарів і послуг.

У петиції наголошуться, що карантин вихідного дня матиме вкрай негативний вплив на ринок комерційної нерухомості; призведе до значного зростання ризиків для банківського сектора через неможливість бізнесу і населення обслуговувати кредитні зобов'язання, критичного зменшення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів, зупинці туристичних потоків і гальмування культурного, спортивного розвитку населення; загострення соціальної кризи, що призведе до масштабного колапсу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА