08:07 14.11.2020

Безпека США під загрозою через небажання Трампа ділитися даними розвідки - штаб Байдена

2 хв читати
Безпека США під загрозою через небажання Трампа ділитися даними розвідки - штаб Байдена

У команді кандидата демократів в президенти США Джо Байдена вважають, що відмова президента країни Дональда Трампа надати доступ для штабу Байдена до розвідувальних даних ставить під загрозу національну безпеку країни.

"Щодня відсутність доступу до поточних секретних даних або таємної інформації дійсно ставить під загрозу інтереси американського народу в тому, що стосується національної безпеки", - наводить видання The Hill слова радника з команди Байдена Йоганнеса Абрагама.

"З кожним днем стає все більш тривожним те, що наша група національної безпеки, обраний президент (Байден - ІФ) і віце-президент (Камала Гарріс - ІФ) не мають доступу до оцінок загроз, брифінгів з питань розвідки, оцінок в режимі реального часу для наших дій в усьому світі ... щоб підготуватися до управління. Важливо, щоб вони мали доступ до цієї інформації", - заявила в свою чергу представник команди Байдена Дженніфер Псакі.

Вона також наголосила, що відсутність необхідної інформації вплине і на розробку вакцини проти коронавірусу.

"Ми хотіли б, щоб новий президент і адміністрація мали доступ до поточної інформації і планів в режимі реального часу", - зазначила Дженніфер Псакі.

"Ми просто хочемо отримати доступ до розвідувальної інформації, оцінок загроз і поточної роботи з COVID-19, щоб ми могли підготуватися до управління (країною - ІФ), об'єднати американський народ і взяти епідемію під контроль", - додала вона.

В адміністрації Трампа раніше оголосили, що поки Джо Байден офіційно не оголошений новим президентом США, той не отримає доступу до секретних даних.

Вибори в США відбулися 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, але офіційні результати обробки бюлетенів в штатах будуть відомі пізніше в листопаді. Однак на підставі наявних даних провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден також вважає себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Республіканець президент США Дональд Трамп, який обвинуватив демократів у шахрайстві і в тому, що вони "вкрали" у нього перемогу, не визнає поразки. Він ініціював низку судових позовів з метою добитися перегляду результатів голосування в кількох штатах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА