16:56 14.11.2020

Грузинська опозиція мітингує перед будівлею парламенту, правляча партія виключає повторні вибори

2 хв читати

Лідери і прихильники грузинської опозиції проводять в ці години нечисленний мітинг протесту на площі перед парламентом в Тбілісі з вимогою проведення нових парламентських виборів.

"Ми продовжуватимемо акції протесту, доки наші вимоги не буде виконано. Ми вимагаємо призначення нових парламентських виборів, оскільки вибори, що відбулися 31 жовтня, вибори у нас вкрали", – заявив на мітингу один із лідерів опозиційної партії "Єдиний національний рух" Никанор Мелія.

Він наголосив, що паралельно з акціями протесту проходять переговори з владою для пошуку виходу з політичної кризи.

"У чинного режиму є два виходи – призначити нові вибори або народ дасть їм гідну відповідь. Що більше нас буде на мітингах протесту, то швидше ми змінимо цю владу", – сказав Мелія.

Мітинг на проспекті Руставелі перед будівлею парламенту почався в суботу із запізненням на півгодини. Як повідомляють місцеві журналісти, зібралося кілька сотень людей.

Представники опозиції стверджують, що вибори, що відбулися, були "тотально" сфальсифіковані, проте відмовляються від пропозиції влади перерахувати голоси виборців на всіх спірних виборчих дільницях.

За підсумками голосування на виборах 31 жовтня до парламенту пройшли дев'ять партій. За попередніми підрахунками, правляча партія "Грузинська мрія" отримала без урахування другого туру виборів в 17 одномандатних округах 76 зі 150 депутатських мандатів і може почати роботу нового парламенту. Вісім опозиційних партій, що пройшли за підсумками голосування до парламенту, не визнають легітимними вибори і відмовляються брати депутатські мандати.

Водночас правляча партія "Грузинська мрія" відкинула вимоги опозиції про скасування підсумків парламентських виборів 31 жовтня і проведення нового голосування.

"Ми не розглядаємо вимог опозиції про призначення нових виборів або якихось інших питань. Ніхто не має права не поважати вибір кожного виборця на підтримку опозиційних партій і правлячої партії", – сказав генеральний секретар "Грузинської мрії", мер Тбілісі Каха Каладзе в суботу на брифінгу.

Він підтвердив, що представники опозиції, які вимагають нових виборів, відмовляються від перерахунку голосів, який їм пропонує провести правляча партія. "Вони відмовилися від перерахунку бюлетенів і перегляду відеозаписів з виборчих дільниць. Як видно, інтерес опозиції не у встановленні істини, а в торгівлі вигаданими фальсифікованими виборами", – сказав Каладзе.

Він висловив сподівання, що "радикальна і безпідставна" позиція лідерів опозиції зміниться, і діалог завершиться позитивним результатом, необхідним Грузії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА