11:55 16.11.2020

Клименко: За порушення карантину вихідного дня в Україні зачинено 1,5 тис. закладів торгівлі, десятки нічних клубів і спортзалів

2 хв читати

Найбільше порушень карантину вихідного дня зафіксовано в регіонах, де місцева влада відмовлялася виконувати відповідне рішення Кабінету Міністрів України, багато порушників також було в столиці та на Київщині, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

"Протягом цих вихідних поліцейські ретельно стежили за дотриманням вимог карантину вихідного дня, передбаченого рішенням уряду. Загалом поліція за суботу-неділю закрила майже 2 400 суб'єктів господарювання, які працювали всупереч постанові Кабміну. Серед них понад 1500 закладів торгівлі, майже 800 - харчування, близько 30 нічних клубів і 20 спортзалів", - розповів Клименко агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, складено майже 2 тис. адміністративних протоколів за порушення карантину стосовно відповідальних за це осіб, відкрито дев’ять кримінальних проваджень.

При цьому Клименко наголосив, що найбільше порушень карантину вихідного дня поліцейські зафіксували в тих регіонах, де представники місцевої влади офіційно заявили, що відмовляються виконувати рішення Кабміну, - це Львівська, Дніпропетровська, Тернопільська, Черкаська та Одеська області.

Крім того, за його словами, багато порушників карантину вихідного дня виявлено в столиці та в Київській області.

"Я знову наголошую, що поліція діє в межах своїх повноважень і реагує відповідно на всі порушення чинного законодавства. Якщо громадяни відкрито ігнорують закон, то вони мають понести відповідне покарання", - наголосив голова Нацполіції.

Загалом, за його словами, з початку дії карантинних обмежень в Україні поліція склала 52 949 адміністративних протоколів, за результатами судових розглядів накладено штрафи на загальну суму понад 20 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА