07:07 17.11.2020

Радники Трампа переконали його відмовитися від нанесення ударів по Ірану

2 хв читати
Радники Трампа переконали його відмовитися від нанесення ударів по Ірану

Найближчим радникам Дональда Трампа вдалося переконати президента в недоцільності нанесення удару по ядерному об'єкту Ірану, повідомила газета The New York Times з посиланням на чотирьох поінформованих джерел.

Видання пише, що Трамп запитав у радників на зустрічі в Овальному кабінеті минулого четверга, "чи є у нього варіанти прийняття заходів проти головного ядерного об'єкта Ірану найближчими тижнями".

Зустріч, на якій були присутні віце-президент Майк Пенс, держсекретар Майк Помпео, виконувач обов'язки міністра оборони Крістофер Міллер і голова Об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі, яка відбулася наступного дня після повідомлення інспекторами МАГАТЕ про те, що запаси урану в Ірані в 12 раз перевищують дозволені ядерною угодою щодо іранської ядерної програми. США вийшли з цієї угоди в 2018 році.

Присутні на зустрічі попередили Трампа, що удар по об'єктах Ірану "може легко перерости в більш широкий конфлікт в останні тижні його президентства", зазначила газета.

На думку The New York Times, удар "майже напевно" був би націлений на іранський ядерний об'єкт в Натанзе.

Газета пише, посилаючись на повідомлення джерел, що Трамп, "можливо, все ще шукає способи нанести удар по об'єктах іранців і їх союзників, включно з ополченцями в Іраку".

Вона звертає увагу, що нанесення удару по Ірану "настільки отруїть відносини США з Тегераном, що обраному президенту Джо Байдену буде набагато важче відродити угоду щодо іранського атому від 2015 року, що він обіцяв зробити".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА