08:57 17.11.2020

Азербайджан вимагатиме відшкодування збитків за втрати, завдані вірменами в Нагірному Карабаху

2 хв читати
Азербайджан вимагатиме відшкодування збитків за втрати, завдані вірменами в Нагірному Карабаху

Азербайджан вимагатиме від Вірменії відшкодування збитків, завданих вірменською стороною в Джебраїльському і Кельбаджарському районах Нагорного Карабаху, заявив президент Ільхам Алієв.

"Це центр міста Джебраїл. Все зруйновано, жодної цілої будівлі не залишили, тільки військову частину відбудували. Іншу інфраструктуру, включно з житловими будинками, школами, громадськими будівлями, все буквально зруйнували. Вони за все відповідатимуть у міжнародних судах. Я ще раз кажу, сюди прибудуть міжнародні організації, експерти, буде прорахована завдана шкода за останні 30 років, будемо домагатись отримання компенсації", - сказав Алієв у минулий понеділок під час відвідування Джебраїльського району.

Відеокадри відвідування району демонструє державний телеканал AzTV.

Також Алієв зазначив, що Азербайджан домагатиметься у Вірменії відшкодування за руйнування, влаштовані вірменським населенням, що йде з Кельбаджарського району.

"Ворог, який сьогодні в Кельбаджарському районі вирубує дерева, руйнує школи, спалює будівлі, відповість і за це. Вони нищили все це, думаючи, що азербайджанське населення ніколи сюди не повернеться, але вони глибоко помилилися, ми повернулися на свою рідну землю і все знову відновимо", - заявив азербайджанський лідер.

Відповідно до тристоронньої заяви РФ, Азербайджану та Вірменії від 9 листопада, Кельбаджарський район повинен бути переданий під контроль азербайджанській стороні до 15 листопада, потім термін передачі району був продовжений до 25 листопада.

Після прийняття заяви в соцмережах з'явилися повідомлення про те, що місцеві жителі, які вирішили піти з району, що переходить під контроль Азербайджану, спалюють свої будинки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА