19:18 17.11.2020

Апеляційна палата ВАКС залишила в силі рішення про обґрунтованість закриття справи "Роттердам+", ЦПК заявляє, що справа залишається відкритою

2 хв читати
Апеляційна палата ВАКС залишила в силі рішення про обґрунтованість закриття справи "Роттердам+", ЦПК заявляє, що справа залишається відкритою

Колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду підтвердила рішення першої інстанції про обґрунтованість закриття справи "Роттердам+", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у ВАКС, проте Центр протидії корупції заявляє, що, згідно з іншим вердиктом ВАКС, справа залишається відкритою.

"Апеляційна палата ВАКС залишила в силі рішення про обґрунтованість закриття справи "Роттердам+", - повідомили в суді у вівторок.

У свою чергу громадська організація "Центр протидії корупції" (ЦПК), що виступала позивачем у цій справі, повідомляє, що екс-нардеп і колишній заступник генпрокурора Віктор Чумак відмовився від апеляційної скарги на рішення судді ВАКС Катерини Широкої про відмову у відновленні справи "Роттердам+", адже справу вже відновила інша суддя ВАКС Оксана Олійник.

У ЦПК нагадали, що наприкінці вересня суддя ВАКС Широка відмовилася поновлювати справу "Роттердам+" за скаргою Чумака, за заявою якого свого часу відкрили кримінальне провадження. Тоді Чумак оскаржив це рішення в Апеляційній палаті ВАКС.

Згодом інша суддя Оксана Олійник, за скаргою Нікопольського заводу феросплавів, який є потерпілим у справі, все-таки скасувала постанову прокурора САП Віталія Пономаренка про закриття справи, тобто відновила її. "Її рішення остаточне й оскарженню не підлягає", - зазначають у ЦПК.

"Тому Чумак вирішив відкликати апеляційну скаргу на рішення судді Широкої, адже справа "Роттердам+" уже є відновленою. Суд задовольнив відмову Чумака від апеляційної скарги", - йдеться в повідомленні.

НАБУ 24 березня 2017 року відкрило кримінальне провадження, в рамках якого розслідує дії членів НКРЕКП, зокрема екс-глави НКРЕКП Дмитра Вовка, котрі затвердили формулу "Роттердам+". З 1 липня 2019 року було запроваджено нову модель ринку електроенергії, у зв'язку з чим колишні принципи формування цін, зокрема формула "Роттердам+", припинили дію, проте розслідування НАБУ тривало, а справа слухалася в судах.

Екс-глава НКРЕКП Дмитро Вовк, який перебуває в розшуку за обвинуваченнями НАБУ за формулу "Роттердам+", вважає, що уряд своєю постановою від 24 січня цього року про формулу ціноутворення на газ для "Нафтогазу України" фактично підтвердив справедливість "Роттердам+".

У САП 28 серпня заявили, що "справу "Роттердам+" закрито в частині, що стосується підозрюваних, проте саме досудове розслідування триває. В антикорупційному органі зазначили, що наразі, у зв'язку з тривалістю попереднього розслідування, фактичним обмеженням термінів досудового розслідування, визначеним п. 3 ч. 4 ст. 219 КПК України, і відсутністю інших процесуальних джерел доказів, вичерпано можливості отримати достатні докази для доведення винуватості підозрюваних та інших осіб у суді.

Рішення САП закрити кримінальне провадження у справі, відомій як "Роттердам+", підтвердило законність застосування принципу імпортного паритету та безпідставність раніше висунутих підозр, заявив енергохолдинг "ДТЕК".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА