19:51 17.11.2020

МТСБУ вперше увійшло до рейтингу ТОП-25 інноваційних компаній України

3 хв читати
МТСБУ вперше увійшло до рейтингу ТОП-25 інноваційних компаній України

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) вперше увійшло до рейтингу ТОП-25 інноваційних компаній України, складеного виданням "Власть денег", повідомляється в прес-релізі бюро.

Уточнюється, що під час відбору номінантів головним критерієм була не тільки наявність інноваційних планів на майбутнє, але і вже успішно реалізовані інновації в сфері виробництва або послуг.

При складанні рейтингу видання використало дані з відкритих джерел, зокрема повідомлення ЗМІ і думки галузевих експертів.

МТСБУ - єдина організація галузі страхування, включена в рейтинг.

Відповідно до прес-релізу, цифрова трансформація сфери ОСАГО почалася кілька років тому. Початком діджиталізації стало впровадження електронного полісу ОСЦПВ в лютому 2018 року. За 9 міс.-2020 було укладено 2,2 млн договорів, що майже втричі вище показника за відповідний період 2019 року.

Крім того, почав діяти електронний Європротокол для зручного оформлення ДТП і ще ціла низка діджитальних сервісів як для автовласників, так і для професійних учасників ринку ОСАЦВ: система електронних комунікацій МТСБУ з аварійними комісарами та експертами для визначення суми страхового відшкодування, система цифрових комунікацій МТСБУ з іноземними страховиками і Бюро електронний кабінет одержувача регламентних виплат тощо.

З лютого 2019 року працівниками Держприкордонслужби проводиться автоматизована перевірка наявності і дії страхових сертифікатів "Зелена карта" при перетині кордону Української автовласниками.

У найближчих планах технологічної трансформації ОСАГО в Україні - перехід на чорно-білий формат бланку страхового сертифіката "Зелена карта", який стане першим кроком до електронного полісу міжнародного страхування, робота над забезпеченням умов для автоматизованої перевірки наявності внутрішніх договорів ОСАГО, створення організаційної і технологічної бази для віддаленого врегулювання страхових подій у моторному страхуванні.

"Ефективність технологічних інновацій базується на глибокому розумінні бізнес-процесів у страхуванні, системному підході до розвитку ринку, фокусуванні на якості клієнтського сервісу. Інноваційний розвиток має відбуватися разом із модернізацією законодавчої бази галузі і чітким виконанням страховиками своїх зобов'язань перед потерпілими", - зазначає генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Крім того, в кінці минулого року був створений інноваційний хаб МТСБУ. Основним завданням хабу є підтримка і просування технологічних стартапів в автострахуванні і сфері безпеки дорожнього руху. Стартапи представлять свої розробки МТСБУ. Бюро аналізує і приймає рішення про доцільність спільної роботи, визначає способи і механізми підтримки проектів.

Володимир Шевченко вважає за необхідне \ дивитися на процес діджиталізації сфери автострахування з точки зору системного розвитку "Іншуртех-стартапи створюють так звані disruptive innovation, "підривні інновації", які принципово змінюють ландшафт всієї фінансової галузі, не тільки страхування.

"Багато проблем фінансової сфери раніше намагалися вирішити традиційними бюрократичними методами, зараз вони можуть бути вирішені завдяки технологічним інноваціям. Сучасний іншуртех має багато напрямів - від інтегрованих платформ та інтернету речей до рішень, які допомагають автоматично запобігати страховому шахрайству. Ми зацікавлені, щоб до хабу приєднувалися стартапи різного профілю для всебічної діджитальної трансформації страхування", - цитує прес-служба МТСБУ слова Шевченка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА