07:07 18.11.2020

Зеленський під час розмови з Георгієвою наголосив, що Україною виконані всі структурні маяки для перегляду програми з МВФ

2 хв читати
Зеленський під час розмови з Георгієвою наголосив, що Україною виконані всі структурні маяки для перегляду програми з МВФ

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою наголосив, що Україна виконає всі структурні маяки, необхідні для перегляду програми з МВФ.

"Я вдячний вам і команді Фонду за прийняття рішення про збільшення першого траншу в рамках програми stand-by до $ 2,1 млрд, що дозволило нам нормально пройти цей період і профінансувати витрати на медицину, соціальні програми та фінансові зобов'язання", - зазначив Зеленський в розмові з Георгієвою, повідомляє прес-служба глави держави.

Він зазначив, що Україна не зупинялась у виконанні взятих на себе зобов'язань в рамках програми stand-by. Серед іншого, була затверджена реформа митниці і податкової служби, Міністерство фінансів і Національний банк активно працюють над зменшенням частки непрацюючих кредитів в банківській системі.

"На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані", - констатував президент.

Зеленський зазначив, що послідовно підтримує незалежність Національного банку. Сторони обговорили важливість прийняття збалансованого бюджету України на 2021 рік, а також ризики недавнього рішення Конституційного Суду про скасування частини положень антикорупційного законодавства.

"Для мене продовження реформи антикорупційних органів є одним із пріоритетів. Ми прийняли низку термінових кроків і рішень, зокрема скликали засідання РНБО, уряд вніс розпорядження щодо забезпечення функціонування реєстру е-декларацій, а я запропонував парламенту проект закону про перезавантаження всього складу Конституційного суду. Сьогодні немає жодних загроз для діяльності НАБУ. Наші команди обговорили повне повернення е-декларування та відзначили план дій і підготовку відповідних законопроектів ", - сказав він.

Глава держави зазначив, що сьогодні як ніколи в Україні сконцентрована загальна позиція всіх антикорупційних органів, громадських організацій, дипломатичного корпусу, міжнародних партнерів для врегулювання ситуації і повного відновлення антикорупційної інфраструктури.

Також Зеленський повідомив, що Україна перезапустила роботу Комісії з питань правової реформи за участю міжнародних експертів для розробки комплексних законопроектів щодо судової реформи.

Президент наголосив, що в зв'язку з боротьбою з епідемією коронавірусу і економічними викликами, пов'язаними з COVID-19, перший перегляд програми МВФ і початок роботи місії фонду стане важливим сигналом для внутрішнього і зовнішнього ринку.

"Наші команди мають міцну довіру і тісно працюють, щоб якомога швидше завершити переговори і прийняти місію МВФ", - сказав він.

Директор-розпорядник МВФ Георгієва зазначила, що робота прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з командою фонду дозволила закріпити відносини сторін на високому рівні і досягти гарного прогресу. Вона також зазначила швидку реакцію і заходи, прийняті українською владою після рішення КСУ, і додала, що фонд цінує співпрацю глави НБУ Кирила Шевченка з командою МВФ.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА