08:08 18.11.2020

Стосовно 15 чиновників "Укрзалізниці", яких підозрюють у заволодінні майже 59 млн грн, порушено кримінальну справу

2 хв читати
Стосовно 15 чиновників "Укрзалізниці", яких підозрюють у заволодінні майже 59 млн грн, порушено кримінальну справу

Кримінальне провадження відкрито на 15 чиновників АТ "Укрзалізниця", які за нібито ремонт поїздів завдали збитків підприємству на більш ніж 58,6 млн грн, повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування щодо п'ятнадцяти осіб за фактами заволодіння коштами в особливо великих розмірах, службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, підробки документів, що здійснюються в складі організованої групи (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1 КК України", - сказано в повідомленні на сайті Офісу генпрокурора у вівторок.

Зокрема, в період 2015-2016 років посадові особи ВАТ "Укрзалізниця" з залученням фіктивних підприємств, склали і видали завідомо неправдиві документи про нібито здійснення модернізації понад 20 дизель-поїздів. Це в подальшому стало підставою для переказу грошових коштів з рахунків ВАТ "Укрзалізниця" підприємству-виконавцю. При цьому частина суми опинилася на рахунках фіктивних підприємств.

Як уточнили правоохоронці, 17 листопада щодо цих підозрюваних відкриті матеріали кримінального провадження. Серед них - колишній виконувач обов'язки голови правління одного з підприємств, 100% акцій якого внесені в статутний капітал ВАТ "Укрзалізниця" і його колишні заступники; колишні і нинішні керівники підрозділів приміських пасажирських перевезень, а також начальники виробничих підрозділів моторвагонних депо регіональних філій підприємства.

"Експертизою встановлено, що роботи з модернізації не проводилися, а в результаті дій посадових осіб "Укрзалізниці" завдано понад 58,6 млн грн збитків", - наголосили в Офісі генпрокурора.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА